Retete Haplea - Retete usor de preparat, ieftine si delicioase

Dacă v-aţi propus să nu mâncaţi carne într-o zi, vă oferim alternativa. Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1) – un kg de cartofi –  7 ouă – 500 gr de brânză – 300 gr de smântână – 50 gr de unt Plan de lucru: – punem ouăle (poza 2) şi cartofii curăţaţi şi […]

Nu se vor bea lichide în timpul meselor. Nu se va sări peste niciuna din mesele importante. Se va reduce mult consumul de lipide şi glucide. Pâinea va mai face parte din regimul alimentar, dar va fi consumată numai în cantităţi mici şi nu în combinaţie cu alte alimente bogate în calorii. Se vor face […]

Brioşele reprezintă un desert foarte interesant. Merg bine la o ceaşcă de cafea şi nu numai. Ce îţi trebuie pentru 6 brioşe (poza1): – 3 ouă – 300 gr de zahăr – 300 gr de făină – 200 ml de lapte – 100 ml de ulei – un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru […]

La o reuniune între prieteni sau rude, se ţine cont de afinităţile dintre musafiri. E bine ca soţii să nu stea alături, iar gazdele să ocupe poziţii strategice, pe care le pot părăsi fără a-i deranja pe ceilalţi. La mesele festive, gazdele se aşează fiecare în câte un cap de masă, iar invitaţii de onoare […]

Nu-i aşa că vă plac ouăle umplute? Nu o să vă vină să credeţi cât de uşor se fac. Iată: Ce îţi trebuie pentru 6 ouă (poza 1) – 6 ouă fierte – un ou crud – ulei – muştar – sare – piper Plan de lucru: – se curăţă ouăle fierte de coajă şi […]

Fiertul pastelor făinoase se face într-o cantitate de apă de 6-8 ori mai mare decât cea a pastelor. Pastele făinoase se pun la fiert numai în apă clocotită şi sărată şi se amestecă deoarece pastele cad la fundul vasului şi se pot lipi de acesta. Pastele fiind produse bogate în amidon, cu un aport mare […]

Pentru iubitorii de brânzeturi, recomandăm un desert din care să mănânce câteva zile. Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1) – aluat de pentru foietaj Morăriţa – 5 ouă – 700 gr de brânză de vaci – 300 gr de telemea de vacă – 100 gr de stafide – 3 pliculeţe de zahăr vanilat […]

Suc de dude – bun laxativ; se foloseşte în gargară contra anginelor, aftelor şi stomatitelor. Suc de afine – indicat în tratamentul infecţiilor intestinale, colite, diaree. Suc de gepfruit – stimulent hepatic, fludifiant sanguin, protector vascular. Suc de piersici – diuretic şi laxativ. Suc de pere – indicat în anemii, surmenaj, tuberculoză. Suc de prune […]

Tarabele din pieţe sunt pline cu legume proaspete. Haideţi să profităm. Iată o reţetă delicioasă şi uşoară: Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1) – un piept de pui – 500 grame ciuperci – 4 roşii – o ceapă verde – un dovlecel – un ardei gras – 4 morcovi – 4 căţei de […]

Vinurile albe de masă trebuie servite reci, nu însă frapate. Temperatura la care trebuie servit vinul alb poate să fie 9-10 grade Celsius, temperatură ce asigură toate calităţile unui vin bun. Puteţi să înlocuiţi tradiţionalul rântaş, pe care alimentaţia ştiinţifică îl acuză de declanşarea unor îmbolnăviri gastrice, cu următorul rântaş dietetic: combinaţi o lingură de […]

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020