MUSUROI DE CARTITA

musuroi de cartita 18

O prajitura care suna ciudat, dar are gust de neuitat. Mai jos, o varianta competenta de musuroi de cartita.

Ce iti trebuie pentru blat: (poza1)
– 150 gr faina
– 6oua
– 100 gr ciocolata dark
– 100 gr unt
– 150 gr zahar

Pt crema (poza 2) :
– 200 gr ciocolata alba
– 500 ml frisca
-60 grame ciocolata dark (din care facem fulgi de ciocolata)
– 3 banane (nu apar in poza)
– 1 plic de gelatina (nu apare in poza)

Plan de lucru:
– topim ciocolata cu untul pe baie pe apa (pozele 3 si 4). Batem ouale intregi. Treptat adaugam si zaharul. Le mixam pana devin pufoase (poza 5), apoi turnam treptat ciocolata topita si faina. Amestecam usor sa nu formeze cocoloase (poza 6). Compozitia obtinuta o asezam intr-un vas rotund termorezistent (poza 7) si lasam la cuptor aproximativ 40 minute, pana trece testul scobitorii (poza 8 ).
– Pregatim crema. Lasam gelatina la inmuiat in 100 ml de apa rece, timp de 10 minute. Punem la topit pe baie de apa ciocolata alba si adaugam 100 ml frisca lichida. Cand s-au topit, luam de pe foc si adaugam gelatina.
ATENTIE! Gelatina nu trebuie sa fiarba. Lasam sa se raceasca. Intre timp batem frisca (poza 11).
-Incorporam ciocolata topita racita in frisca (trebuie sa aiba temperaturi apropiate) si amestecam cu o lingura de lemn (poza 12). Adaugam si fulgii de ciocolata neagra (poza 13)
Intre timp blatul s-a racit si il scobim in forma de ‘’cuib’’ (poza 14). Acoperim blatul putina crema apoi pozitionam bananele taiate longitidinal pe jumatate in cuib (poza 15). Adaugam restul de crema si dam forma de musuroi.(poza 16)
-Cu aluatul scobit ramas acoperim crema (poza 17)
-Lasam la frigider 3-4 ore, apoi servim cu mareee pofta (poza 18)
– pofta buna!

Timp de preparare: 60 de minute (fara timpul de coacere)
Pret: 35 le (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


21 Comments
Rodica Rosca

ianuarie 22, 2012 @ 08:22

Reply

Ce diametru are vasul termorezistent in care se coace blatul? Ma gandesc sa incerc si eu sa execut ,pare sa fie delicios. Si nici nu pare foarte greu de facut.Multumesc.

hapleablog

ianuarie 22, 2012 @ 08:50

Reply

24 cm.Bafta la gatit!

Mare Maria

ianuarie 22, 2012 @ 08:58

Reply

Am servit odata…dar cumparata din magazin,este senzationala de buna!!!!Insa merita incercata acasa:) Felicitari:)Si indraznesc sa ma servesc cu o feliuta….mersi:X

hapleablog

ianuarie 22, 2012 @ 08:58

Reply

Esti invitata mea!

Diana

ianuarie 22, 2012 @ 09:50

Reply

Tare interesante combinatiile … oare in loc de banane , care nici nu-mi plac , dar nici n-am voie sa le consum , ce-as putea folosi , ca-i ciocolatoasa rau , si-mi face cu ochiul ; pana fac eu , pot ,,stirbi” un pic musuroiul ? Multumesc frumos !

Diana

ianuarie 22, 2012 @ 09:55

Reply

PS Sa ai o duminica asa cum ti-o doresti , Victor !

hapleablog

ianuarie 22, 2012 @ 10:09

Reply

Multumesc.O duminica placuta si tie.

TeoBucatar

ianuarie 22, 2012 @ 10:11

Reply

O feliuta din bunatatea asta si penru mine ca am mare „cerere” de mult timp si nu i-a venit randul:)

hapleablog

ianuarie 22, 2012 @ 10:19

Reply

Te rog sa te servesti!

Maya

ianuarie 22, 2012 @ 10:29

Reply

MMm, ce fain arata musuroiul!
O duminica frumosa!

hapleablog

ianuarie 22, 2012 @ 10:36

Reply

Merci, Maya.Si tie, o duminica minunata.

Dana

ianuarie 22, 2012 @ 11:21

Reply

Intotdeauna mi-a placut prajiturica asta, arata foarte bine si e delicioasa!

Daniela

ianuarie 22, 2012 @ 12:51

Reply

De cind tot programez si eu musuroiul. dar acum parca daca l-am vazut la tine, trebuie sa-mi iau vint si sa-l confectionez… O duminica placuta !

zilahi adela

ianuarie 22, 2012 @ 13:36

Reply

Ce a-s vrea sa fiu o furnicuta :)), Nu am mai mancat de un car de an! Foarte bun si arata excelent!!

misschocolat

ianuarie 22, 2012 @ 16:32

Reply

Ti-ai pus amprenta pe reteta.Banuiesc ca este delicioasa.Cu urmatoarea ocazie o sa incerc reteta ta.

Simona

ianuarie 22, 2012 @ 17:27

Reply

Foarte bine arata! Stiu ca exista la plic, dar nu am incercat niciodata.. A fost o perioada in care am tot cautat o varianta mai naturala.. din pacate nu am gasit. Am salvat reteta, multumesc!

coco

ianuarie 22, 2012 @ 17:51

Reply

he he,,,de-asta stiu si eu… :)

FLORY

ianuarie 22, 2012 @ 19:30

Reply

Sper sa-ncerc si eu cat de curand musuroiul,imi place mult cum arata!

Corina

ianuarie 22, 2012 @ 21:11

Reply

Foarte buna, si eu am facut cu piersici si tare ne-a placut!

maria mihalache

ianuarie 23, 2012 @ 11:57

Reply

Prajitura asta este minunat de buna.
O zi si o saptamana frumoasa!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 686 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010