Ai grija de dantura ta

dinti albi De cand ma stiu am fost, din pacate, genul de om delasator pe care nu prea-l interesau multe chestii si nu bagam in seama decat lucrurile ce ma afectau foarte tare sau ma puteau face sa castig ceva, orice. Pe scurt, o buna perioada a vietii mele am fost ”aerian” si nu-mi pasa de nimeni si nimic, cu atat mai putin de mine respectiv sanatatea mea. Asta s-a schimbat insa in momentul in care m-am imbolnavit, pentru prima data, mai grav.

Asa de nepasator cum eram eu, n-am avut nicio problema mare de sanatate, cu exceptia banalelor raceli si gripe care treceau imediat cu cateva ceaiuri fierbinti si cate-un junghi mai rar, de la curent.

La un moment dat insa, ”boala” m-a cam ajuns din urma si maselele au fost primele care au cedat. De fapt dantura, per total, s-a distrus parca din senin, fara sa-i fac nimic constient, dar omisesem faptul ca atatia ani n-am avut nici un pic de grija cu alimentele pe care le mancam, cu igiena dentara care – desi prezenta – nu a fost tocmai cea mai riguroasa, iar de controale ocazionale la un cabinet stomatologie Clinique Dent nici nu s-a pus problema pana sa dau de dureri groaznice si pericole chiar mai mari.

In prima faza, cum facusem si pana atunci, am continuat sa nu-mi pese. ”Eh, e o simpla durere, trece ea de la sine.” Din pacate (sau din fericire, in functie de cum privim lucrurile) n-a fost asa, deci am fost nevoit sa merg cat am putut de repede la cel mai apropiat medic dentist, la un cabinet de stomatologie sector 5 www.cliniquedent.ro .

Desi, aparent, probleme au fost destul de grave, am reusit cam intr-o luna sa rezolv cam toata problema, plus altele de care nici nu stiam pentru ca nu apucasera inca sa se manifeste prin dureri insuportabile.

Mi-am scos toate maselele cariate peste care, cum imi place mie sa rad, spun ca trecuse negura timpului, le-am inlocuit cu unele noi (dar nu la fel de naturale), mi-am facut un detartraj, o albire de dinti in mai multe sedinte si acum pot spune – oarecum – ca am luat viata de la capat, cu o dantura perfect sanatoasa.

Acum ca o problema principala a fost rezolvata, mai urmeaza sa-mi fac cateva investigatii suplimentare (nu la dantura) pentru a ma asigura ca voi fi perfect sanatos. E bine ca am invatat din situatia asta sa fiu mai prudent si sa am mai multa grija de sanatatea mea.

* Acest articol este un advertorial.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020