Atenție! Nu mă țin de glume!
Se pare că avem o cârtiță-ntre noi.
Nu vreau s-acuz pe cineva anume
Dar, uite, am găsit un mușuroi!
INGREDIENTE pentru blat
pentru crema
- 500 gr mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 150 gr ciocolata alba
- 100 fulgi de ciocolata (eu am tocat marunt ciocolata dark si ciocolata cu lapte cu biscuiti oreo)
- 1 borcan de compot de piersici (de la Sun Food)
PLAN DE LUCRU musuroi de cartita
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat 100 gr de zahar si mixam pana obtinem o spuma ferma.
- mixam restul de zahar cu galbenusurile.
- turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o spatula.
- adaugam, alternand, untul topit si faina amestecata cu praful de copt si cacao. Incorporam tot cu o spatula de plastic sau o lingura de lemn, pana obtinem compozitia.
- intindem compozitia intr-o tava cu pereti detasabili (diametru 24 cm). Acoperim fundul tavii cu hartie de copt, iar marginile le ungem cu unt.
- bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru apoximativ 20 -25 de minute, pana se rumeneste.
Pentru crema, dezmortim mascarponele (lasat la temperatura camerei). Topim pe bain-marie ciocolata alba, apoi o incorporam usor in crema de mascarpone. Mixam frisca lichida pana sta “bat “, apoi o incorporam in crema de mascarpone. Amestecam cu ciocolata tocata marunt (sau fulgi de ciocolata) si am obtinut crema.
Scobim blatul racit sub forma de musuroi. Partea de blat inlaturata va fi faramitata. - Asamblam musuroiul. Insiropam cu cateva linguri din zeama de la compot partea de blat (musuroiul) , acoperim cu un strat de crema, apoi adaugam piersicile. Punem restul de crema (in forma de musuroi).
Presaram aluatul faramitat pe deasupra. - Lasam la rece macar 2 ore.
- O minunatie de musuroi de cartita! Pofta buna!
Liana Toma
februarie 12, 2016 @ 00:51
Ce idee faină, mușuroi cu piersici 😉