Originar din Egipt, falafelul este un fel de mancare popular in Orientul Mijlociu. Noi ne-am delectat cu aceste “alftel” de chiftelute.
Ce iti trebuie (poza 1)
– 400 gr naut
– 1 legatura patrunjel
– 5 catei de usturoi
– 1 ceapa
– sare, piper, cimbru
– o lingura ulei de masline ( sau un ou pentru cei care nuvor sa faca reteta de post)
Plan de lucru:
-Nautul este lasat peste noapte la inmuiat in apa. Boabele isi vor mari volumul. Punem in blender sau dam prin masina de tocat toate ingredientele si obtinem o pasta. Condimentam dupa gust (poza 2)
– Din aceasta compozitie formam chiftelute, pe care le rostogolim prin faina (poza 3). Le rumenim pe ambele parti (poza 4).
Pofta buna! (poza 5)
Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul cat sta nautul la inmuiat)
Pret: 9 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Simona
martie 14, 2012 @ 09:37
N-am mancat niciodata… dar arata foarte bine!
zilahi adela
martie 14, 2012 @ 13:31
Am mai vazut si pe alte bloguri, cred ca buna! Tre` sa incerc si eu! 🙂
Antonina
martie 15, 2012 @ 07:10
L-am cumparat doar 😉 si-mi place da