Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind un calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii.
– In caz de tuse, stoarceti o radacina de planta si amestecati sucul cu putina miere si 250 ml apa fierbinte. Beti cate 1-2 cani pe zi pana la disparitia tusei.
– Dupa o masa copioasa, infuzia de ghimbir este ideala si ajuta la eliminarea gazelor din stomac sau intestine.
– In functie de cantitatea consumata, planta poate avea efect constipant sau laxativ. Daca se mananca mai mult de 10 g de ghimbir in timpul mesei, are efect constipant, in timp ce o cantitate mai mica este laxativa.
– In caz de greata sau indigestie se tine sub limba o bucatica de radacina de ghimbir sau se mananca 2-3 bucatele de tulpina de ghimbir proaspat. Senzatia de greata si voma va disparea imediat.
– In caz de sughit rebel, o cana de suc din aceasta planta poate fi utila.
– Este util in caz de astenie, fatigabilitate sexuala, impotenta, frigiditate.
– Aplicat pe piele, ghimbirul mareste rezistenta la frig. Se recomanda extern in: reumatism, poliartrita reumatoida – frictiuni; dureri in gat – gargara cu tinctura diluata; sensibilitate la frig – frectii energice cu tinctura timp de cateva minute, dupa care se aplica un unguent. (Sursa: ultraviolet.ro)
coco
aprilie 18, 2012 @ 07:32
am gasit unul minunat la DM 🙂
Simona
aprilie 18, 2012 @ 16:53
Ghimbirul este foarte bun si ptr raceala! Se face o infuzie din 2 cm de ghimbir ras, 3 linguri miere, 3 linguri zeama lamaie, se lasa 20 min, se strecoara si se bea fierbinte.
Maya
aprilie 20, 2012 @ 13:40
Imi place ideea de pîine picanta!
Maya
aprilie 20, 2012 @ 13:41
Hhhahaha, am comentat gresit. Voiam la pîinica, nu la ceai.
Un we minunat!