TORT CU ZMEURĂ

poza 12

O combinaţie răcoritoare de fructe de pădure cu mascarpone, cremă de vanilie şi ananas. De-ţi plouă în gură.

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– un blat de tort
– 250 gr de Mascarpone
– un compot de ananas bucăţele
– 400 gr de zmeură
– Finetti
– un plic praf frişcă
– un plic budincă de vanilie
– 650 ml de lapte
– zahăr pudră
– stafide (opţional)

Plan de lucru:
– punem zmeura la decongelat (dacă este congelată) – poza 2
– apoi facem budinca (avem nevoie de 500 ml de lapte). Diluăm praful de budincă în 150 ml de lapte într-un castron (poza 3). Diferenţa de lapte o lăsăm pe foc, iar când începe să fiarbă adăugăm compoziţia din poza 3 şi mai lăsăm până când se îngoaşă (poza 4)
– însiropăm blatul de tort cu siropul din compotul de ananas (poza 5)
– preparăm frişca: într-un bol, peste 150 ml de lapte adăugăm praful de frişcă (poza 6). Amestecăm cu mixerul  până când se face frişca (poza 7), după care adăugăm crema de Mascarpone pe care o încorporăm tot cu mixerul, iar apoi adăugăm zmeura şi amestecăm cu o lingură de lemn (poza 8).
– peste prima foaie de blat adăugăm un strat de Finetti, apoi întindem jumătate din crema de zmeură (poza 9). Punem a doua foaie de blat, peste care adăugăm crema de budincă, amestecată cu bucăţile de ananas (poza 10). Adăugăm şi ultima foaie de blat de tort (poza 11) şi îmbrăcăm cu jumătatea de cremă de zmeură rămasă (poza 12).
– se lasă câteva ore la rece, după care se serveşte.

Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 28 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


3 Comments
carmen

decembrie 11, 2011 @ 09:44

Reply

felicitari pentru blog.aici am gasit cele mai tari retete.m-au facut sa uit de dieta

hapleablog

decembrie 11, 2011 @ 15:11

Reply

Multumesc.Este cel mai frumos compliment.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020