Cine mănâncă multă linte,
Va ajunge președinte.
Tocmai m-a sunat Iohannis
„Vreau patru porții – a zis –
Ba nu, vreau toată oala
Să nu-i rămână și lui Firea”.
Ingrediente
- un rasol de vita cu os (am ales o carne de foarte buna calitate, de la Karpaten Premium Angus)
- 250 grame linte (am folosit linte rosie)
- 6 cani de apa (aproximativ 1,4 litri de apa)
- Doua rosii mari (sau o conserva de rosii decojite)
- O ceapa mai mare
- radacina de telina
- morcovi
- 3 foi de dafin
- Sare, piper
- ulei de masline
PLAN DE LUCRU rasol de vita cu linte
- lasam lintea la inmuiat cam 10 minute
- tocam ceapa marunt si o calim in ulei de masline.
- Cand ceapa isi schimba culoarea, adaugam carnea taiata cubulete si o rumenim
- Adaugam apa, lintea, telina tocata marunt, morcovul tocat marunt, rosiile decojite si tocate marunt
- condimentam cu sare si piper
- Cand apa da in fiert, scufundam in ea foile de dafin
- Punem capacul pe oala si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ o ora si jumatate
- Pofta buna la rasol de vita cu linte! Este o mancare delicioasa, chiar si pentru un presedinte 😛