O idee de gustare:
Faceți niște piadine,
Umplutură cu savoare…
Ziua sună bine!
INGREDIENTE pentru piadine
- 200 grame faina
- 1 praf de sare
- 5 gr drojdie uscata
- 20 gr untura (la temperatura camerei)
- 110 ml apa
ingrediente pentru umplutura
- 200 gr fasole rosie (am folosit din conserva)
- 200 gr porumb dulce (am folosit din conserva)
- 200 gr cascaval razuit (se poate inlocui cu cheddar)
- 50 gr parmezan razuit
- 50 gr masline fara samburi, tocate marunt
- ardei gras tocat marunt
PLAN DE LUCRU piadine umplute
Mai intai pregatim aluatul si incepem prin a amesteca faina cu sarea si cu drojdia.
Turnam treptat apa și framantam, apoi untul. Framantam in cotinuare pana obtinem un aluat fin (pentru mai multe detalii click aici)
Lasam la dospit cel puțin 30 minute, in mediu cald, apoi formam 8 mingiute din aluat
pe care le intindem cu sucitorul, in foi rotunde cu grosime de 1-2 mm
Rumenim lipiile in tigaia incinsa (cam un minut pe fiecare parte)
Avem gata lipiile
Urmatorul pas este sa punem umplutura. Pe jumatate de lipie, presaram un strat de cascaval, apoi amestec de porumb, fasole rosie, masline si ardei gras.
Apoi un strat de parmezan
Pliem lipiile si le mai punem in tigaia de clatite (sau alta tigaie unsa cu o picatura de ulei) cate un minut pe fiecare parte
Le taiem tringhiuri, sau fasiute, sau cum doriti. Le servim calde. Sunt delicioase. Daca va place sa mancati picant, adaugati in umplutura si ardei iute tocat, pentru un amestec mexican.
Pofta buna la piadine umplute!
Otto Pop
mai 12, 2020 @ 19:21
Arata bine, am sa incerc