LINTE CU SPANAC SI OUA

Un spanac din epoca de gheață,
Având ca muză lintea roșie la față,
A născocit o rețetă nouă
Este de post, dacă nu pui ouă.

INGREDIENTE pentru 3 portii

  • 250 gr linte rosie
  • 1 ceapa medie
  • 300 gr spanac (am folosit congelat)
  • 1 borcan rosii decojite si tocate
  • sare, boia dulce, cimbru uscat
  • 3-4 oua (după preferință)
  • 2 linguri ulei (pt calit ceapa)
  • 200 ml apa (sau supa)

PLAN DE LUCRU linte cu spanac si oua

Lasam lintea la inmuiat in apa, cam 30 de minute, apoi o scurgem bine
Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim (poza 2).

Adaugam spanacul congelat si il lasam pe foc pana se dezgheata.

Apoi adaugam lintea si condimentele si acoperim cu apa (200 ml).

linte cu spanac si oua

Lasam sa fiarba aproximativ 15 minute, apoi putem adaugam si rosiile decojite, tocate marunt.

linte cu spanac si oua

Lasam sa fiarba pana cand scade. Verificam daca lintea este fiarta. Ar trebui sa fie. Oprim focul , spargem ouale deasupra, apoi bagam la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cand ouale sunt facute. Desigur, daca tinem post, putem sa nu folosim oua. Tot e delicioasa mancarea!

linte cu spanac si oua

Pofta mare la linte cu spanac si oua. Daca sunteti pe principiu „nicio masa fara carne”, va recomand rasolul de vita cu linte.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.572 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020