Închide ochii și uită-te în jur.
Vacanțele virtuale ne-au rămas
Hai, gustă prăjitura și privește-n jur
Vezi plajă, palmieri și-un ananas?
INGREDIENTE pentru blat
- 6 oua
- 150 gr. de zahar
- 8 linguri faina
- jumatate de plic praf de copt
- 40 ml ulei
- 30 ml apa
Ingrediente pentru crema
- 250 gr. mascarpone
- 250 gr. ciocolata alba
- ananas din compot
Pentru insiropat blatul
- zeama de la un compot de ananas
Pentru ornat
- 200 ml smantana pentru frisca
- ananas din compot
- 30 gr ciocolata razuita
PLAN DE LUCRU prajitura cu crema mascarpone si ananas
Mai intai și mai intai preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri.
Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma, turnand apa, putin cate putin. Spre final presaram zaharul si mixam pana cand spuma de albusuri ramane pe tel.
Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula de silicon.
Presaram si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam . Pentru poze cu toti acesti pasi, click aici
Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt (35×25 cm) si lasam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii
Taiem blatul racit pe jumatate.
Acum este momentul sa preparam crema. Topim ciocolata pe baie pe apa , apoi mixam sau amestecam cu o spatula cu crema mascarpone. Lasam crema obtinuta aproximativ 10 minute la frigider.
Insiropam blatul de jos cu zeama de la compot. Intindem apoi crema
Apoi presaram bucati de ananas taiate marunt
Asezam cealalta jumatate de blat, pe care o insiropam usor.
Punem mana pe mixer si mixam smantana pentru frisca pana cand aceasta devine ferma.
Adaugam frisca deasupra prajiturii, apoi asezam bucati de ananas.
Presaram deasupra ciocolata razuita. Pofta buna la prajitura cu crema mascarpone si ananas!
Olivia
aprilie 20, 2020 @ 15:40
Wow! Trebuie sa fie delicioasa!