Pot scoate mai multe cărți ca editura Rao
Cu rețete care-mi plac, le-aș vinde la ofertă,
Crema de zahăr ars cu blat fin de cacao
Mai mult ca sigur că-ar fi pe o copertă.
INGREDIENTE pentru o tavă 33×23 cm
pentru caramelizar zahăr
- 200 gr zahar
pentru crema de zahar ars
pentru blatul de cacao
PLAN DE LUCRU crema de zahar ars
Am dorit sa fac aceasta prajitura denumita chocoflan (sau crema de zahar ars cu un blat de cacao) pentru ca nu necesita un efort deosebit, iar rezultatul este delicios. Este nevoie de ingrediente la indemana oricui. Aveam pofta de ceva timp de o crema de zahar ars, insa ma gandeam sa fie ceva diferit fata de reteta clasica. Sursa de inspiratie: Lalena.ro
- Astfel, pentru inceput, caramelizam 200 gr zahar, apoi o intindem pe toata sprafata tavii.
Punem intr-un vas incapator ouale intregi, apoi adaugam laptele , zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. - Mixam timp de 2- 3 minute pana cand se omogenzeaza complet ouale cu laptele.
- Adaugam amestecul de oua peste zaharul ars.
- Pregatim apoi blatul de cacao. Punem intr-un bol ouale intregi, zaharul, faina cu cacaua si praful de copt (cernute, pentru a evita formarea cocoloaselor). Apoi adaugam laptele si uleiul. Mixam toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen. Turnam peste amestecul de oua (in strat uniform , peste toata suprafata tavii)
- Tava cu prajitura se va aseza intr-o alta tava (de dimensiunea cuptorului), in care o sa turnam apa.
- Lasam pentru aproximativ 1 ora si 30 minute in cuptorul incins la 180 grade.
- Am lasat sa se raceasca complet prajitura, apoi am lasat la frigider pentru 3-4 ore sa se raceasca complet.
- Desprindem usor marginile prajiturii, apoi rasturnam prajitura intr-o tava.
- Am servit dimineata la cafeaua (latte). Delicioasa!! (poza 10, 11)
- pofta buna la crema de zahar ars cu blat de cacao (chocoflan)