TORT CU DUO MOUSSE DE VANILIE SI CIOCOLATA

Sunt la dietă. Da, țin cură
Și am a vă întreba:
De tortul se topește-n gură
Se pune c-am mâncat ceva?

INGREDIENTE pentru blat

  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • 75 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri de apa

ingediente pentru mousse de vanilie

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • 4 linguri de apa rece
  • 2 pliculete de zahr vanilat (sau esenta de vanilie)
  • 400 ml smantana pentru frisca neindulcita

ingrediente pentru mousse de ciocolata

  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1/3 plic gelatina
  • 4 linguri de apa rece

pentru ornat deasupra

  • bomboane m&m
  • biscuiti oreo
  • ciocolata kinder, napolitana kit-kat, bomboane raffaelo

PLAN DE LUCRU tort cu duo mousse

Pentru prepararea blatului: separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mixam cu un praf de sare albusurile la viteza mica pentru inceput, apoi marim viteza. Spre final adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma, care nu curge de pe tel.

Galbenusurile se mixeaza la viteza mica impreuna cu uleiul. Incorporam galbenusurile peste albusuri si omogenizam usor cu o spatula de silicon. Adaugam si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute. Omogenizam tot cu spatula de silicon.

tort duo mousse

Aluatul obtinut il punem intr-o tava de tort cu peretii detasabili (de diametru 24cm). Lasam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 25 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca, apoi desprindem usor blatul de pe hartia de copt. Blatul va fi pus inapoi in forma cu peretii detasabili pentru a sta si crema in forma cu inel, pana cand se intareste.

Pentru mousse-ul de vanilie, punem intr-un vas si amestecam cu ajutorul unui tel galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat. Adaugam amidonul. Turnam treptat laptele fierbinte si amestecam tot cu telul pana la omogenizare completa.

Punem pe foc si lasam pana cand obtinem consistenta unei budinci. Amestecam cu telul in continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Luam de pe foc.

Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri de apa, timp de 10 minute, apoi o punem pe foc cat sa se dizolve cristatele (fara a fierbe). Adaugam gelatina peste crema de vanilie calda. Lasam apoi crema sa ajunga la temperatura camerei. Intr-un bol mixam smantana pentru frisca (am folosit neindulcita) pana cand aceasta devine ferma dar nu foarte tare..

Apoi incorporam treptat din crema de vanilie in frisca si amestecam cu o paleta de silicon.

Turnam crema obtinuta peste blat (pe care l-am asezat iar in inelul de la forma cu peretii detasabili.

Tot un mousse cu galbenusuri am folosit si la prepararea mousse-ului de cafea, absolut demential. Lasam in frigider pentru cel putin 2 ore ca sa se intareasca crema, pentru a putea pune cel de-al doilea strat de crema.

Pentru mousse-ul de ciocolata topim ciocolata impreuna cu 200 ml frisca pe bain-marie. Apoi o luam de pe foc. Punem gelatina la hidratat in 4 linguri de apa rece, apoi o dizolvam pe foc pana cand se topesc cristalele, dar fara a ajunge la punctul de fierbere. Adaugam gelatina dizolvata peste crema calda, apoi lasam sa ajunga la temperatura camerei. Mixam restul de 200 ml frisca pana cand aceasta este ferma, apoi incorporam treptat din crema de ciocolata peste frisca si omogenizam cu o spatula de silicon. Crema obtinuta o punem peste crema de vanilie intarita.

Si bagam la frigider de preferat pana a doua zi. Daca nu aveti rabdare, lasati la rece macar 4 ore. Apoi am ornat dupa plac.

Pofta buna la tort duo mousse de vanilie si ciocolata!

tort duo mousse
tort duo mousse
tort duo mousse

1 Comment
Olivia

februarie 19, 2021 @ 14:59

Reply

Avem,avem pofta la un astfel de tort.Reteta trebuie copiata si pusa in practica.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020