INGREDIENTE
Ceva delicios s-a întâmplat
O spun, să afle lumea toată:
Un biscuite a crăpat
Nu de supărare, ci de ciocolată.
INGREDIENTE
- 200 g ciocolata dark
- 100 g unt
- 2 oua
- 200 gr faina
- 70 gr zahar
- jumatate pliculet praf de copt
- coaja razuita de la o portocala
- 100 grame zahar pudra (pentru pudrat fursecurile)
PLAN DE LUCRU biscuiti crapati cu ciocolata si portocala
Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de apa. Apoi adaugam coaja de portocala si amestecam.
Luam de foc, adaugam zaharul si amestecam energic cu ajutorul unui tel.
Apoi, adaugam rand pe rand cele 2 oua
si amestecam pana la omogenizare completa.
Separat, in alt bol, amestecam faina cu praful de copt. Turnam compozitia de ciocolata peste amestecul de faina si amestecam pana obtinem o coca nu foarte tare (poza 4).
Lasam amestecul la rece (la frigider) pentru 2 ore, ca sa se intareasca. Apoi formam niste minigiute pe care le “tavalim” in foarte mult zahar pudra. Apoi le asezam lasand distanta intre ele, in tava de cuptor acoperita cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade, apoi coacem aproximativ 15 minute. Nu trebuie lasati biscuitii la cuptor foarte mult timp, pentru a nu se arde in prtea de jos. Atunci cand ii scoatem din cuptor trebuie sa fie usor moi, sa ramana “ciocolatosi” in interior. Sunt absolut senzationali. Iar aroma de portocala le da o savoare in plus si ma treimite cu gandul la sarbatorile ce urmeaza sa vina….
Am mai facut acesti biscuiti , in varianta fara portocala , reteta lor o gasiti aici cookies trufe. Mi-am adus aminte de ce mi-au placut foarte mult inca de la prima incercare (recunosc am facut aceasta reteta de foarte multe ori). Ne plac dimineata alaturi de cafea sa ii savuram, mai ales pentru gustul lor intens de ciocolata.
Ciocolata neagra (peste 50% cacao) este cunoscuta pentru beneficiile ei si anume 100 gr contin: 11 gr fibre, 67% din necesarul zilnic de fier, 58 % din necesarul zilnic de magneziu, 89% din necesarul zilnic de cupru, 98% din necesarul zilnic de mangan si contine si mult potasiu, fosfor, zinc si seleniu.
Deci nu ocoliti ciocolata neagra, este un dulce foarte bun, dar ajuta si la sanatate.
Pofta buna la biscuiti crapati cu ciocolata si portocala!