Să vă spun? … Mai bine tac
E vorba de cozonac
De copilărie i-a fost dor
Și s-a întors în cuptor.
INGREDIENTE pentru 6 portii
- 5 felii mai groase de cozonac (uscat, ramas de la sarbatori)
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 3 oua
- 200 ml smantana dulce
- 50 ml lapte
- 2 linguri smantana fermentata (am folosit 15% grasime)
INGREDIENTE pentru siropul de fructe de padure
- 300 gr fucte de padure congelatae
- 3 linguri de zahar
PLAN DE LUCRU budinca de cozonac cu fructe de padure
Batem ouale cu un tel. Le omogenizam cu smantana (cea dulce si cea fermentata) si cu laptele
Taiem cozonacul cubulete si il punem intr-o tava (20×30 cm) unsa cu unt. Presaram ciocolata taiata si ea cubulete
Turnam peste cozonac amestecul de oua, smantana si lapte
Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 20 de minute
intre timp, preparam sosul fructe de padure. Concret, punem pe foc fructele congelate amestecate cu zaharul si lasam pe foc aproximativ 10 minute, cat sa se formeze un sirop.
Scoatem de la cuptor budinca, portionam si servim cu topping de fructe de padure.
Se poate manca si cald si rece. Este un desert absolut delicios si racoritor, datorita fructelor de padure.
Pofta buna la budinca de cozonac cu fructe de padure