Când flori albe stau să cadă
Din copaci, în gingașă ninsoare,
Noi savurăm o ruladă
Dulce ca o zi cu soare.
INGREDIENTE pentru blat
ingrediente pentru crema
- jumatate borcan de gem de prune
- 250 gr mascarpone
- 100 gr ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
ingrediente pentru topping
- 50 grame ciocolata cu lapte
PLAN DE LUCRU rulada cu gem de prune si crema de mascarpone
- Incepem cu prepararea cremei. Trebuie facuta din timp ca sa o lasam la frigider sa se intareasca.
Topim ciocolata alba pe bain-marie. Intr-un bol, folosind o spatula de silicon, amestecam mascarponele (la temperatura camerei) cu ciocolata alba topita. In alt bol, mixam frisca pana cand aceasta se intareste. O omogenizam usor (cu miscari lente) in crema de mascarpone cu ajutorul spatulei de silicon. Punem la frigider crema de mascarpone. - Pentru rulada, separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi, treptat, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu cele 3 linguri de ulei
- Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizam cu spatula. Se presara treptat faina si se omogenizeaza tot cu ajutorul spatulei
- Intindem compozitia intr-o tava (dimensiune cuptorului) tapetata cu foaie de coptsi lasam la cuptor pana se rumeneste, aproximativ 15 minunte la 170 grade. Intindem pe toata suprafata ruladei un strat de gem de prune. Adagam apoi si nivelam frumos crema de mascarpone. Rulam cu foaia de copt (cat inca este calda rulada). Apoi bagam la frigider pentru a nu se inmuia crema. Pentru topping topim pe bain-marie ciocolata cu lapte si ornam deasupra ruladei cu ajutorul unui posh. Pastram rulada la frigider (de preferat peste noapte), apoi taiem felii generoase si savuram (poza15)
- Pofta buna la rulada cu gem de prune si crema de mascarpone.
Service GSM
aprilie 21, 2017 @ 19:21
Merita Incercat