Permiteți-mi o dilemă…
Broccoli la abur, sau în supă cremă?
INGREDIENTE
- 500 gr broccoli
- 100 gr gorgonzola
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 cartof
- 2 bucati radacina de patrunjel
- 5 catei de usturoi
- supa clara (daca nu aveti supa, puneti apa in care au fiert legumele)
- 50 gr unt pt calit
- sare, piper dupa gust
PLAN DE LUCRU supa de broccoli
- calim ceapa tocata in untul topit, cu un praf de sare
- Adaugam cartoful si radacina de patrunjel patrunjelul taiate grosier. acoperim cu lichid.
- Lasam la fiert circa 20 minute (sa fie facute legumele), apoi adaugam buchetele de broccoli Mai lasam la fiert 7 minute.
- Pasam legumele fierte impreuna cu ustoroiul pisat, gorgonzola, sare, piper dupa gust Subtiem cu supa in functie de densitatea dorita.
- Pofta buna! Am servit supa de broccoli cu crutoane
Broccoli contine o substantiala cantitate de nutrienti care sunt excelenti pentru sanatate, inclusiv vitaminele A, C, acidul folic, fibre si calciu. Aceasta leguma crucifera a mai devenit populara datorita capacitatii ei de a oferi urmatoarele beneficii pentru sanatate: previne cancerul; mentine un sistem nervos sanatos, reduce colesterolul (in special daca este preparat la abur, nu consumat crud); este un stimulent excelent pentru dieta.
Broccoli contine o substantiala cantitate de nutrienti care sunt excelenti pentru sanatate, inclusiv vitaminele A, C, acidul folic, fibre si calciu, a scris viataverdeviu.ro.
maria udrea
aprilie 1, 2015 @ 23:11
Supa de-asta sa tot mananci, tare gustoasa cred ca este!