PRAJITURA NOAPTE SI ZI

Pofticioase păsărele
Pe la mese se adună,
Beau lăptic din păhărele
Noapte (și zi) bună!

INGREDIENTE pentru blat

  • 8 oua
  • 200 g de zahar
  • 200 g faina
  • 70 ml ulei
  • 30 g cacao
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru crema de lapte

  • 1 l lapte
  • 150 g. ciocolata alba
  • 100 g amidon
  • 150 g zahar
  • 200 g unt la temperatura camerei

Ingrediente pentru glazura de ciocolata

  • 150 g ciocolata (am folosit 100 g ciocolata cu lapte si 50 g ciocolata dark)
  • 100 ml smantana lichida

PLAN DE LUCRU prajitura noapte si zi

Mai intai și mai intai preparam blatul. Mixam ouale intregi cu praful de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand acesta se dizolva, apoi turnam treptat uleiul si mixam la viteza mica pana la incorporare. Presaram treptat faina amestecata cu cacaua si cernute.

prajitura noapte si zi

Omogenizam cu o spatula de silicon.

Compozitia obtinuta o impartim in trei si coacem trei foi in tava cu pereti detasabili (35×25 cm), acoperita cu hartie de copt.

prajitura noapte si zi

Lasam la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 15 minute (pana trece testul scobitorii).

Procedam la fel pentru inca doua foi. Scoatem fiecare foaie usor, o desprindem de pe hartia de copt. Le lasam sa se raceasca.

Pentru prepararea cremei, intr-un bol, punem amidonul cu 100 ml de lapte si amestecam cu un tel pana se dizolva complet. Punem pe foc laptele ramas (900 ml) cu zaharul si ciocolata alba. Lasam pe foc mic, amestecand cu un tel pana la topirea completa a ciocolatei albe. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu cu telul, pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand obtinem consistenta unei budinci, luam de pe foc. Adaugam treptat cate o bucata de unt si omogenizam cu un tel.

Continuam procedeul pana la terminarea untului si dizolvarea lui completa in crema de lapte. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei. Sau poate preferati o prajitura cu crema din lapte condensat.

Pentru asamblarea prajiturii asezam o foaie de blat, apoi o jumatate din crema de lapte,

apoi cea de-a doua foaie de blat, restul de crema si acoperim cu ultima foaie de blat.

Pentru glazura, incalzim smantana fara a fierbe, apoi adaugam ciocolata rupta bucati mai mici. Amestecam energic pana la dizolvarea completa a ciocolatei. Turnam glazura peste prajitura.

prajitura noapte si zi

O lasam sa se raceasca la frigider cel putin 3 ore ( de preferat peste noapte).
Pofta buna la prajitura noapte si zi!

prajitura noapte si zi

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.572 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020