TORT RACORITOR CU CREMA DE IAURT SI FRUCTE

Lista cu dorințe pentru noul an
Are puncte și subpuncte.
Unul e deja bifat, mă țin de plan:
Tort cu cremă de iaurt și fructe.

Ingrediente pentru blat

  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 plic praf de copt

ingrediente pentru crema de iaurt

  • 600 g iaurt gras (am folosit iaurt grecesc cu 10% grasime)
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa rece pentru inmuiat gelatina
  • 300 g fructe proaspete (banana, bucatele de portocala decojita, afine)

ingrediente pentru ornat

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra (daca frisca nu este indulcita)
  • 1 intaritor de frisca (optional, pentru a sta mai batoasa frisca)

PLAN DE LUCRU tort racoritor cu crema de iaurt si fructe

Pregatim blatul: separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile si, spre final, adaugam zaharul.

Separat, in alt bol, mixam galbenusurile si treptat turnam uleiul si mixam la viteza mica.

Le incorporam apoi in albusuri cu o paleta de silicon. Presaram faina amestecata cu praful de copt (cernute) si omogenizam cu paleta.
Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma (diametru 24 cm) tapetata cu hartie de copt.

Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute, la 180 grade, pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit, apoi il taiem in doua bucati.

Pentru crema amestecam iaurtul gras cu zaharul pudra.

Gelatina o punem la hidratat in 75 ml apa rece timp de 10 minute. Apoi o punem pe foc mic si amestecam cu o lingurita pana la dizolvarea completa a cristalelor (fara a junge la punctul de fierbere, pentru ca altfel isi pierde proprietatile). O lasam sa se raceasca putin, apoi o adaugam in amestecul de iaurt. Mixam smantana pentru frisca pana devine ferma si o adaugam in crema de iaurt. Apoi adaugam fructele tocate marunt

tort racoritor cu crema de iaurt

si amestecam cu o spatula de silicon. Crema astfel obtinuta o lasam putin la frigider, apoi o intindem intre cele 2 foi de blat, puse in forma in care a fost copt blatul. Vom aseza si inelul detasabil pentru a nu risca sa curga din crema, deoarece aceasta va fi mai lichida pana cand se va intari de la gelatina

tort racoritor cu crema de iaurt

Vom lasa la frigider pentru cel putin 4 ore, apoi vom putea decora cu frisca (200 ml frisca pentru ornat). Putem sa asezam deasupra afine, sau alte fructe, sau putem presara nuca de cocos, fulgi de ciocolata, in functie de preferinte.

Pofta buna la tort racoritor cu crema de iaurt si fructe! Puteti incerca si tortul cupola.

tort racoritor cu crema de iaurt
tort racoritor cu crema de iaurt

1 Comment
Olivia

ianuarie 7, 2021 @ 14:52

Reply

Un An Nou cu multe retete delicioase!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020