Click! Click! Am trimis poza
Hey, vreți și voi așa ceva?
Au dat toți năvală: „Daaaaa!”
S-a dus… dar v-am păstrat rețeta!
INGREDIENTE pentru blat
- 8 albusuri
- 180 g faina
- 150 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare (pentru batut albusurile)
ingrediente pentru crema
- 8 galbenusuri
- 800 ml lapte
- 4 linguri faina
- 4 linguri amidon
- 200 g zahar
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- zahar vanilat sau esenta de vanilie
ingrediente pentru topping
- 100 g biscuiti
- 150 ml lapte pentru inmuiat biscuitii
- 200 g ciocolata alba
- 100 ml smantana pentru frisca
PLAN DE LUCRU prajitura cu crema de vanilie si ciocolata alba
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu paleta de silicon.
Punem aluatul obtinut in tava de copt acoperita cu hartia pergament.
Lasam pentru aproximativ 20 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana cand blatul trece testul scobitorii.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il desprindem usor de pe hartia de copt.
Pentru budinca, punem intr-un vas galbenusurile impreuna cu zaharul (inclusiv zaharul vanilat) apoi le mixam la viteza mica. Adaugam 50 ml lapte, apoi si faina cu amidonul. Mixam (pentru a nu se forma cocoloase). Turnam inca 50 ml lapte si omogenizam.
Restul de lapte (700 ml lapte) il punem la fiert. Cand laptele a inceput sa fiarba, adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam in continuu cu telul, tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca.
Adaugam untul la temperatura camerei, taiat cubulete si amestecam energic cu telul pana la topirea completa a untului (poza 8). Lasam crema sa se raceasca, timp in care mai amestecam in ea pentru a nu se forma pojghita deasupra. Am folosit aceeasi crema la mini tort cu crema de vanilie si nuca.
Cand s-a racit crema, o putem adauga peste blat
Apoi adaugam biscuitii inmuiati in lapte
Pentru glazura, punem pe foc smanatana pentru frisca, fara a ajunge la punctul de fierbere, apoi adaugam ciocolata rupta in bucati si amestecam pana la dizolvarea completa a ciocolatei.
Turnam glazura peste prajitura. Lasam prajitura sa se raceasca cel putin 3-4 ore sa se poata intari crema si glazura. De preferat sa stea peste noapte, pentru cei care au rabdare.
Pofta buna la prajitura cu crema de vanilie si ciocolata alba!
Olivia
septembrie 12, 2020 @ 15:31
Este o prajitura foarte apetisanta,ca,de altfel,toate prajiturile blogului dumneavoastra.Ce dimensiuni are tava?Multumesc anticipat pentru raspuns.
hapleablog
septembrie 13, 2020 @ 12:09
Multumesc frumos. 35×25 cmm