CHEESECAKE ZEBRA (MARMORAT) CU CIOCOLATA

E ca-n savană în bucătărie,
Tocmai am găsit pe jos un leu
Pe masă e un cheesecake zebră, ce tupeu!
O să-l mănânc felie cu felie.

INGREDIENTE pentru blatul de biscuiti

  • 250 gr biscuiti (am folosit biscuiti petit beurre)
  • 100 gr de unt topit

ingrediente pentru crema

  • 220 gr zahar
  • 1 kg crema de branza (am folosit branza de vaci marca Pilos, Lidl)
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 4 oua (am folosi oua de tara, de acolo frumoasa culoare galbena)
  • 2 linguri amidon
  • 120 gr ciocolata dark (peste 50 % cacao)

PLAN DE LUCRU cheesecake zebra

Macinam biscuitii cu mixerul, topim untul .

Turnam untul peste biscuiti si framantam ca pe un aluat. Ce obtinem, intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm).

Pentru a se face o crusta, putem sa lasam blatul de biscuiti la cuptor pentru 10-15 minute, la 180 grade.

Pentru crema, amestecam cu mixerul crema de branza (la temperatura camerei) si zaharul. Adaugam apoi amidonul si mixam. Apoi punem ouale, mixam pana la incorporare. La final adaugam smantana pentru frisca si mixam pana obtinem crema finala. Acelasi procedeu l-am folosi si la cheesecake cremos new york.

Crema de branza obtinuta o impartim in doua. Topim ciocolata la bain-marie

o lasam sa se raceasca putin, apoi o incorporam treptat in jumatate de compozitie de branza. Amestecam cu o spatula de silicon pana la incoporare completa.

Peste blatul de biscuiti turnam un polonic mic de cheesecake alb, exact deasupra si pornind tot din centru adaugam aceasi cantitate de compozitie de cheesecake de ciocolata. Continuam procedeul pana cand terminam cele doua compozitii.

Bagam in cuptorul preincalzit la 220 grade, pentru 15 minute, apoi reducem temperatura cuptorului la 110 grade si mai lasam cheesecake-ul la cuptor pentru inca o ora si 15 minute.

Acum urmeaza un „detaliu” foarte foarte important: Lasam sa se raceasca complet in cuptor, cu usa cuptorului intredeschisa.

Pentru desprinderea de pe peretii formei putem sa folosim un cutit umed si incercam sa desfacem usor marginea. Lasam la frigider, de preferat peste noapte.

Apoi il taiem si il savuram cu mare pofta. Merge si la cafea dimineata, si ca desert la pranz, dar poate fi savurat la fel de bine seara.

Pofta buna la cheesecake zebra (marmorat) cu ciocolata

cheesecake zebra
cheesecake zebra
cheesecake zebra

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.572 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020