CHEC PUFOS CU IAURT SI SMOCHINE PROASPETE

Pufos ca un nor prietenos,
Rapid, se înțelege de la sine,
Este mult prea delicios
Este checul cu smochine.

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 g de zahar (am folosit zahar brun)
  • 180 g de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 140 g iaurt (am folosit iaurt cu 5% grasime)
  • un praf de sare
  • 4-5 smochine proaspete (spalate si uscate)

pentru icing-ul de portocala

  • zeama de la portocala stoarsa
  • 100 g zahar pudra

PLAN DE LUCRU chec pufos cu iaurt si smochine

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat albusurile spuma, cu praful de sare. Treptat se adauga si zaharul, pana obtinem o spuma „batoasa”.

Galbenusurile se mixeaza la viteza mica separat in alt bol cu uleiul adaugat treptat. In final, adaugam si iaurtul si omogenizam tot cu o paleta de silicon.

Adaugam amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si incorporam usor cu o spatula de silicon.

Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, cernute. Incorporam usor, tot cu spatula.

Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt, sau tapetata cu hartie de copt (am ales a doua varianta).
Asezam apoi un strat de smochine taiate cubulete. Acoperim cu restul de aluat si asezam deasupra smochinele taiate pe jumatate, apoi taiate forma de evantai.

chec pufos cu iaurt si smochine

Checul se lasa la cuptor aproximativ 35 de minute, pana trece “testul scobitorii”. Coacem checul la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.

chec pufos cu iaurt si smochine

Lasam checul sa se raceasca complet, apoi il scoatem din forma (inlaturam hartia de copt ) si il asezam pe un platou.

Pregatim icing-ul de portocala, adica peste zaharul pudra turnam treptat din sucul natural (stors de la o portocala, apoi strecurat pentru a nu ramane si pulpa). Turnam pana obtinem consistenta dorita. Glazuram checul (poza 10), il lasam sa se intareasca apoi putem sa taiem checul

chec pufos cu iaurt si smochine

Pofta buna la chec pufos cu iaurt si smochine proaspete!

chec pufos cu iaurt si smochine

Este un desert rapid si spornic. Eu il prepar cand am pofta de ceva bun si dulce pentru cafeaua de dimineata iar fructele se pot inlocui in functie de sezon si de preferinte. Daca va place ciocolata, puteti incerca si reteta de chec cu unt si fulgi de ciocolata.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.572 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020