Am un oaspete chinez.
Vreau să se simtă ca acasă.
Să fac un mare zid primarul nu mă lasă …
Voi face o budincă de orez.
INGREDIENTE
- 700 ml lapte
- 150 gr orez
- 3 oua
- 150 gr telemea de vaca
- 100 gr cascaval (razuit)
- 100 gr kaiser (tocat marunt)
- sare
- o lingura de unt pentru unsa tava
PLAN DE LUCRU budinca de orez
- punem pe foc laptele. Cand incepe sa fiarba, adaugam orezul si lasam sa fiarba pana trage tot laptele. Se poate folosi si apa in locul laptelui, dar am vrut sa fie mai hranitor. Este o mancare minunata si pentru copiii, cu mentiunea ca poate este bine sa eliminati kaiserul din schema.
- Lasam orezul sa se raceasca.
- separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare.
- mixam galbenusurile si le amestecam cu orezul. Adaugam branza razuita (sau sfaramata cu furculita) si cascavalul razuit.
- Adaugam si kaizerul.
- Presaram sare, doar daca mai este cazul. Eu nu am mai adaugat sare pentru ca branza si kaizerul au sarat suficient budinca.
- incorporam apoi usor si spuma de albus. Omogenizam usor cu o spatula de silicon.
- tapepam cu unt un vas termorezistent (25×20 cm), apoi adaugam amestecul de orez.
- lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste pe deasupra. Lasam sa raceasca putin, apoi servim. Este la fel de buna fie calda, fie rece. Traiasca prietenia dintre poporul roman si poporul chinez!
- pofta buna la budinca de orez!
Orezul este un aliment de baza in perioadele de post. Puteti gati orez cu legume in stil chinezesc (ca tot vorbeam de chinezi) sau niste `traditionali` ardei umpluti cu orez si ciuperci. Sunt mancaruri satioase si, in acelasi timp, delicioase. O alta solutie in post: orez basmati cu alune si stafide.
Mona
noiembrie 2, 2018 @ 19:28
Foarte ingenios și delicios mulțumesc pentru rețetă, faci o muncă minunata