Ascultă ce spun eu:
Nu este deloc greu!
Când faci cel mai bun jeleu
Ca bucătar capeți tupeu
INGREDIENTE
- 400 gr crema vegetala de cocos de la SanoVita
- 200 ml lapte
- 100 ml smantana lichida
- 60 gr zahar
- 20 gr gelatina
- 150 ml apa rece
- 50 gr fulgi de nuca de cocos
PLAN DE LUCRU jeleu din crema vegetala din nuca de cocos
- Acest desert super rapid este absolut delicios. Iata cum se prepara: mai intai punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece. Lasam 10 minute.
- Intre timp, punem intr-un vas crema de cocos, amestecam cu laptele si smantana lichida (poza 3), apoi adaugam zaharul. Adaugam si gelatina hidratata. Punem pe foc mic si amestecam pana cand se dizolva complet gelatina. Atentie: cand ajunge la timpul de fierbere, luam de pe foc.
- Lasam sa se racoreasca cateva minute, apoi turnam intr-un vas. Eu am folosit un vas de 25×20 cm, pe care l-am tapetat cu folie alimentara. Am turnat apoi amestecul de nuca de cocos peste folia alimentara.
- Lasam la frigider peste noapte, apoi intoarcem vasul si il punem pe un platou. Indepartam folia alimentara si gata, am obtinut jeleul. Il portionamapoi trecem fiecare bucata de jeleu prin fulgii de nuca de cocos
- Pentru varianta vegana se pot inlocui toate ingredientele de origine animala cu unele vegetale. Laptele il putem inlocui cu lapte de cocos. Smantana lichida cu frisca vegetala, iar gelatina cu agar-agar.
- Pofta buna la jeleu din crema vegetala din nuca de cocos