COVRIGI POLONEZI CU UNT SI MIERE

Un covrig … cam polonez
Mi-a spus alaltăieri, citez: „…”
Haha, evident, glumesc.
Covrigii fac cu ochiul, nu vorbesc.

INGREDIENTE pentru aluat

  • 300 g faina
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 50 g unt la temp camerei
  • 80 g zahar
  • 2 pliculet zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 praf de sare

pentru uns aluatul

  • 100 g unt moale

pentru uns covrigii

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de zahar brun
  • miere

PLAN DE LUCRU covrigi polonezi cu unt si miere

Incalzim laptele impreuna cu zaharul si cu untul, apoi adaugam drojdia uscata si lasam cateva minute deoparte.

Intr-un bol incapator, punem faina cu praful de sare. Adaugam amestecul de drojdie cu oul si cu zaharul vaniliat. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Lasam la crescut pana cand aluatul creste frumos

Intindem aluatul in forma dreptunghiulara

si ungem cu 100 gr unt moale. Apoi impaturim aluatul.

covrigi polonezi cu unt si miere

aluatul obtinut il infasuram in folie alimentara si il bagam la frigider pana cand se intareste untul, ca sa putem lucra cu el.
Aluatul rece il intindem tot in forma dreptunghiulara cu lungime Aproximativ 40 cm si latimea de maxim 2 cm. Luam fiecare fasie o rulam apoi il impaturim in forma de covrig si ii asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Ungem fiecare covrig cu galbenusul de ou si presaram deasupra zahar brun.

covrigi polonezi cu unt si miere

Lasam in cuptorul incins la 180 grade pana cand acestia se rumenesc frumos, aporoximativ 30 minute.

Am uns cu miere fiecare covrig,

insa cine doreste poate face un sirop din zahar si apa. Covrigii pot fi trecuti prin acest sirop. Noi ii preferam mai putin dulci, de aceea am renuntat la acest sirop. Depinde de preferintele fiecaruia. Indiferent optiune, va garantez ca sunt deliciosi.
Pofta buna la covrigi polonezi cu unt si miere! Daca doriti ceva de rontait, ca recomand covrigeii cu vin rosu.

covrigi polonezi cu unt si miere


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.572 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020