Nu sunt poet, dar să știi că scriu gustos
uite: Plăcinte cu carne în aluat pufos!
INGREDIENTE pentru foaia pufoasa
- 500 g faina
- 260 ml lapte
- 30 g drojdie proaspata
- 50 g unt la temp camerei
- 2 linguri zahar
- 1 ou + 1 albus
- 1 praf de sare
ingrediente pentru umplutura
- 100 gr carne tocata (am folosit carne tocata de pui)
- o ceapa mica tocata marunt
- o bucatica morcov razuit
- suc de rosii
- sare dupa gust
- 1 lingurita bulion
pentru uns pe deasupra
- 1 galbenus
- 2-3 linguri de lapte
PLAN DE LUCRU placinte pufoase cu carne de pui
Pentru aluat, amestecam faina cu zaharul, untul, oul , praful de sare. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut. Framantam pana obtinem un aluat lipicios. Il lasam la crescut cam 45 minute, pana isi dubleaza volumul.
Acest aluat l-am folosit si la covrigi pufosi.
Intre timp, facem umplutura de carne. Punem ceapa la calit, adaugam apoi carnea tocata. Lasam pe foc sa isi schimbe culoarea, apoi adaugam morcovul razuit si adaugam suc de rosii si putina apa si lasam sa fiarba.
Adaugam sare dupa gust. Lasam pe foc pana cand este fiarta carnea si, spre final, adaugam si pasta de bulion, pentru a obtine un amestec nu foarte zemos. Acest amestec de carne tocata de pui l-am folosit si la empanadas cu carne tocata.
Din aluat formam 12 mingiute, pe care le intindem in forma de cerc (diametru aproximativ 10 cm).
Punem umplutura in mijlocul diametrului, apoi intindem pe toata suprafata.
Suprapunem un alt disc de aluat. Apoi taiem in 8 parti egale pana spre centru fara a taia in totalitate (in mijloc va ramane netaiat).
Apoi rulam capetele doua cate doua si obtinem formele din imagine.
Procedam la fel cu tot aluatul. Vom obtinem in final 6 placinte pufoase. Punem placintele astfel formate in tava de copt acoperita cu hartie de copt. Le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele.
Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade, aproximativ 25-30, minute pana cand se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna la placinte pufoase cu carne tocata.