Cine, cine, cine, cine?
Hai spune cine, cine
Se poate abține
De la chec cu-afine?
INGREDIENTE pentru chec
- 4 oua
- 100 gr de zahar (am redus cantitatea de zahar fata de reteta initiala de 150 gr de zahar). Depinde cat de dulce doriti sa fie.
- 150 gr de faina
- 1 plic praf de copt
- 50 ml ulei (am folosit ulei de floarea-soarelui, dar data viitoare o sa inlocuiesc cu ulei de cocos)
- un praf de sare
- 300 gr afine proaspete (spalate si lasate la scurs)
Ingrediente pentru topping
- 50 gr ciocolata cu lapte
PLAN DE LUCRU chec cu afine
- se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, cu praful de sare. Treptat, se adauga si zaharul pana obtinem o spuma “batoasa” .
- Galbenusurile se mixeaza separat in alt bol cu uleiul adaugat treptat.
- adaugam amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si incorporam usor cu o spatula de silicon. Presaram treptat faina cu praful de copt (pe care le cernem). Omogenizam tot cu spatula de silicon.
- Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt (eu am ales a doua varianta).
- Asezam apoi un strat de afine. Acoperim cu restul de aluat si asezam deasupra afinele ramase .
checul se lasa la cuptor aproximativ 35 de minute, pana trece “testul scobitorii”. Coacem checul la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra. - Lasam sa se raceasca complet, apoi il scoatem din forma (inlaturam hartia de copt ). Pentru topping, am topit ciocolata pe bain-marie, apoi, cu o lingura, am turnat deasupra checului. Am lasat sa curga usor pe margini.Noi nu am avut rabdare si l-am feliat cat inca era cald. Glazura de ciocolata inca nu se intarise, dar ce sa-i faci, nu te pui cu pofta omului
- Nu cred ca trebuie sa va mai spun ca sunt fan acest desert care se prepara foarte usor si il poti savura in orice moment al zilei.
- Pofta buna la chec cu afine si glazura de ciocolata!