CHEC CU AFINE SI GLAZURA DE CIOCOLATA

Cine, cine, cine, cine?
Hai spune cine, cine
Se poate abține
De la chec cu-afine?

INGREDIENTE pentru chec

  • 4 oua
  • 100 gr de zahar (am redus cantitatea de zahar fata de reteta initiala de 150 gr de zahar). Depinde cat de dulce doriti sa fie.
  • 150 gr de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml ulei (am folosit ulei de floarea-soarelui, dar data viitoare o sa inlocuiesc cu ulei de cocos)
  • un praf de sare
  • 300 gr afine proaspete (spalate si lasate la scurs)chec cu afine si glazura de ciocolata poza 1

Ingrediente pentru topping

  • 50 gr ciocolata cu lapte

PLAN DE LUCRU chec cu afine

  1. se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, cu praful de sare. Treptat, se adauga si zaharul pana obtinem o spuma “batoasa” .
  2. Galbenusurile se mixeaza separat in alt bol cu uleiul adaugat treptat. chec cu afine si glazura de ciocolata poza 2
  3. adaugam amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si incorporam usor cu o spatula de silicon. chec cu afine si glazura de ciocolata poza 3  Presaram treptat faina cu praful de copt (pe care le cernem). Omogenizam tot cu spatula de silicon.chec cu afine si glazura de ciocolata poza 4
  4. Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt (eu am ales a doua varianta).
  5. Asezam apoi un strat de afine. chec cu afine si glazura de ciocolata poza 5Acoperim cu restul de aluat si asezam deasupra afinele ramase .
    checul se lasa la cuptor aproximativ 35 de minute, pana trece “testul scobitorii”. Coacem checul la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.chec cu afine si glazura de ciocolata poza 6
  6. Lasam sa se raceasca complet, apoi il scoatem din forma (inlaturam hartia de copt ). Pentru topping, am topit ciocolata pe bain-marie, apoi, cu o lingura, am turnat deasupra checului. Am lasat sa curga usor pe margini.chec cu afine si glazura de ciocolata poza 7Noi nu am avut rabdare si l-am feliat cat inca era cald. chec cu afineGlazura de ciocolata inca nu se intarise, dar ce sa-i faci, nu te pui cu pofta omului
  7. Nu cred ca trebuie sa va mai spun ca sunt fan acest desert care se prepara foarte usor si il poti savura in orice moment al zilei.
  8. Pofta buna la chec cu afine si glazura de ciocolata!

1 Comment
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020