Atenție! Motor! Cheesecake!
Cu cireșe, bineînțeles.
A avut asemenea succes
Încât voi face un remake.
Ingrediente pentru blatul de biscuiti
- 250 gr biscuiti (am folosit biscuiti petit beurre)
- 100 gr de unt topit
Ingrediente pentru crema
- 220 gr zahar
- 2 pliculete zahar vanilat (se poate folosi si esenta de vanilie)
- 1 kg crema de branza
- 100 ml smantana pentru frisca
- 4 oua
- 2 linguri amidon
Ingrediente pentru topping
- 500 gr cirese
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita amidon
PLAN DE LUCRU cheesecake cremos New York
Macinam biscuitii cu mixerul, topim untul.
Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Ce obtinem, intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm).
Pentru a se face o crusta putem sa lasam blatul de biscuiti la cuptor pentru 10-15 minute la 180 grade.
Pentru crema, amestecam cu mixerul crema de branza (la temperatura camerei) si zaharul. Adaugam apoi amidonul si mixam. Apoi punem ouale, mixam pana la incorporare. La final adaugam smantana pentru frisca si mixam pana obtinem crema finala.
Punem crema de branza obtinuta peste blatul de biscuiti
si bagam in cuptorul preincalzit la 220 grade, pentru 15 minute, apoi reducem temperatura cuptorului la 110 grade si mai lasam cheesecake-ul la cuptor pentru inca o ora si 15 minute.
Acum urmeaza un „detaliu” foarte foarte important: Lasam sa se raceasca complet in cuptor, cu usa cuptorului intredeschisa. Pentru desprinderea de pe peretii formei putem sa folosim un cutit umed si incercam sa desfacem usor marginea. Lasam la frigider de preferat peste noapte.
Pentru topping amestecam ciresele (spalate si fara samburi) cu zaharul. Punem pe foc si lasam cateva minute pana cand zeama lasata de la cirese mai scade putin. Apoi adaugam amidonul (cernut, pentru a nu se forma cocolase), amestecam in continuu si mai lasam cateva minute, cat sa se inchege siropul de cirese.
Lasam sa se raceasca complet siropul, apoi il intindem peste cheesecake.
Pofta buna la cheesecake cremos New York cremos cu cirese. Va recomandam si cheescake-ul cremos cu sirop de afine de padure.