Haplea are-o confidenţă…
Staţi bine-n scaun, dragii mei…
A gratinat, în miezul zilei,
Pentru-a mânca, trei dovlecei.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
– 3 dovlecei medii
– 200 gr branza sarata
– 4 linguri pesmet (sau gris)
– 200 gr cascaval
– 2 oua
– 200 ml smantana de gatit
– 200 gr jambon (kaiser)
– condimente (sare, piper)
-50 ml ulei
Plan de lucru:
– spalam, curatam si taiem dovleceii. Ii punem la fiert pentru 5 minute in apa cu sare (poza 2), apoi ii lasam la scurs.
-amestecam intr-un bol ouale cu smantana (poza 3), branza si jumatate din cantitatea de cascaval, plus condimente (sare, piper) (poza 4)
-stropim cu ulei apoi presaram 2 linguri de pesmet vasul in care asezam bucatile de dovlecei (poza 5).
-acoperim dovleceii cu restul de pesmet (poza 6), apoi turnam amestecul de smantana (poza 7).
-presaram bucatile de jambon tocate marunt (poza 8). Acoperim cu restul de cascaval (poza 9)
– lasam la cuptor pentru circa 30 minute pana se rumeneste frumos deasupra (poza 10).
-pofta buna (poza 11)
Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 3.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Maria
iulie 7, 2013 @ 08:13
ce bunatate de Duminica!
Cristina
iulie 7, 2013 @ 08:17
Cu siguranta as vrea si eu o portie!
Rocsy Ciobanu
iulie 7, 2013 @ 08:24
Ce bine arata. Asa ceva le-ar placea si alor mei. O duminica placuta!
Teobucatar
iulie 7, 2013 @ 17:00
Dovleceii sunt deliciosi vara, mai ales gratinati!
Poliana
iulie 8, 2013 @ 05:55
Ce bunatate, imi plac atat de mult dovleceii incat as veni fuga pana la tine pentru o portie din mancarea asta minunata!
Dea
iulie 8, 2013 @ 06:18
Tare bine arata , imi plac dovleceii !!
Adina
iulie 8, 2013 @ 14:34
Dragule,am facut mancarica de pui cu masline,a iesit minunata!:)
Iti confirma burtica satisfacuta a sotului meu!:))
hapleablog
iulie 8, 2013 @ 18:01
Sa va fie de bine!
Gabriela
iulie 9, 2013 @ 13:10
Foarte gustos! Buna idee!
Magda Adina
iulie 16, 2013 @ 12:16
O minunatie de preparat !!!