Ați citit ce scrie-n ziar?
Moș Crăciun, mare bucătar,
N-a încăput pe horn cu tot cu tort.
Cum să dea burta jos? Să facă sport?
INGREDIENTE
- 33 de piscoturi
- 500 gr mascarpone
- 400 gr nutella
- 200 ml frisca lichida
- 300 ml lapte
pentru decor
- 50 gr ciocolata alba
- ciocolata kinder, oua de ciocolata kinder, kinder bueno, bomboane schoko bons kinder.
PLAN DE LUCRU tort cu crema nutella si mascarpone
- Pentru prepararea cremei, mixam frisca pana cand sta ferma. In alt bol amestecam mascarponele cu nutella, cu ajutorul unei palete de silicon. Incorporam usor si frisca batuta si omogenizam tot cu paleta.Gata, am obtinut crema, o crema foarte usor de facut si absolut delicioasa. Poate fi folosita cu succes si la alte retete de prajituri sau torturi, de aceea e bine sa pastrati reteta.
- trecem fiecare piscot prin lapte, apoi le asezam pe un platou. 11 piscoturi pentru stratul de jos. Acoperim cu o treime din crema. Punem apoi urmatorul strat de piscoturi (inmuiate in lapte), inca un strat de 11 piscoturi apoi un alt strat de crema. Asezam si ultimul strat de piscoturi si acoperim cu crema ramasa. Topim pe bain-marie 50 gr ciocolata alba si turnam cu ajutorul unui posh sau direct cu lingurita straturi subtiri de-a lungul suprafetei tortului
- Am lasat la frigider sa se intareasca crema si decorul de ciocolata alba, apoi am ornat cu diverse dulciuri din ciocolata de la Kinder. M-am gandit ca acest tort poate fi bucuria copiilor, avand dulciuri Kinder si piscoturile inmuiate in lapte, nu in cafea.
- Crema este divina. O recomand cu drag iubitorilor de nutella si nu numai…
- Pofta buna la tort cu crema nutella si mascarpone!
Lidia
decembrie 23, 2018 @ 15:53
Am intrat sa caut o reteta de tort pt sarbatorirea printesei noastre. Coincidenta sau nu, reteta a fost publicata de ziua sarbatoritei 23.12.2016. Multumim
hapleablog
ianuarie 26, 2020 @ 19:48
La multi ani!