Brioşele reprezintă un desert foarte interesant. Merg bine la o ceaşcă de cafea şi nu numai.
Ce îţi trebuie pentru 6 brioşe (poza1):
– 3 ouă
– 300 gr de zahăr
– 300 gr de făină
– 200 ml de lapte
– 100 ml de ulei
– un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins)
– cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale
– stafide
– 100 gr de mure
Plan de lucru:
– se separă albuşurile de gălbenuşuri (poza 2)
– se bat albuşurile spumă (poza 3)
– gălbenuşurile se freacă cu zahărul (poza 4), iar apoi se adaugă făina.
– praful de copt (poza 5) se stinge cu zeama de lămâie (poza 6) şi se adaugă peste amestecul de gălbenuşuri (poza 7 ). Rând pe rând, se adaugă laptele, uleiul, esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat, adăugăm spuma de albuşuri. Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente (poza 8 ).
– presărăm şi nişte coajă de portocală, pentru aromă deosebită
– jumătate din compoziţie se amestecă cu cacao (pozele 9 şi 10), peste care adăugăm stafide (poza 11)
– se toarnă în formele de brioşe, tapetate cu foaie de copt (poza 12)
– se ornează cu mure (poza 13)
– se lasă la cuptor până când se rumenesc (poza 14). Ca să vedem dacă sunt făcute, înţepăm una cu o scobitoare, pe care nu trebuie să rămână aluat.
Timp de preparare: 90 de minute
Preţ: 0,9 lei/ brioşă (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)