Știrea asta va scăpa în presă:
Haplea s-a îndrăgostit de o negresă!
E dulce și pufoasă și de post
Să-ncerci să îi reziști nu are rost.
INGREDIENTE blat pt tava (30×20 cm) (poza 1)
- 2 cani de faina
- 1 ½ cana de apa minerala
- ½ cana de ulei
- 1 borcan gem de prune
- 100 gr zahar
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri de cacao
Pentru glazura :
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de cacao
- 1 lingura ulei
- 3 linguri de apa
- nuca de cocos pentru presarat deasupra glazurii.
PLAN DE LUCRU negresa de post
- Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa cernuta
- Adaugam treptat uleiul si apa minerala si omogenizam energic cu ajutorul unui tel
- Adaugam gemul si omogenizam tot cu telul
- Turnam compozitia intr-o forma ceramica sau termorezistenta (30×20 cm) . Eu am folosit si hartie de copt.
- lasam la cuptor la 170 grade pana cand se rumeneste si trece testul scobitorii. (aproximativ 25- 30 minute).
- Pentru glazura, punem cacao cu zaharul intr-un vas, amestecam , apoi adaugam apa si uleiul. Lasam pe foc si fierbem pana cand glazura ajunge la consistenta dorita. Turnam glazura peste prajitura. Cand aceasta s-a racit adaugam si fulgi de cocos
- Negresa de post cu gem este gata. Pofta buna!
Pentru a ne păstra buna dispoziţie, cacaua vine în ajutorul vostru. Substanţele active din boabele aromate stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei- substanţe numite hormonii fericirii. De aceea, pentru a alunga tristeţea, vă recomand să beţi o ceaşcă de cacao şi starea voastră de spirit se va îmbunătăţi vizibil”, a declarat fitoterapeutul Eugen Giurgiu pentru click.ro.
Antioxidanţi din cacao diminuează riscul îmbolnăvirii de afecţiuni grave cum ar fi : diabetul zaharat, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau cancerul. Mai mult, consumul de cacao ajută la buna funcţionare a creierului, încetinind, în acelaşi timp, şi procesul de îmbătrânire a organismului.
Consumul de cacao reglează nivelul tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte sănătatea vaselor sanguine; de aceea, specialiştii recomandă celor care suferă de hipertensiune arterială să bea zilnic un preparat delicios obţinut dintr-o linguriţă de cacao şi din lapte degresat neîndulcit.
Tabita
martie 4, 2019 @ 15:56
Suna delicios si vreau sa o fac azi
Însă fiind singura cu soțul vroiam sa intreb cate zile o pot pastra si sa ramana la fel de buna?
Multumesc
Tabita
martie 4, 2019 @ 16:14
Vreau sa fac azi reteta dar vroiam să știu cât timp se poate pastra ? Si daca trebuie păstrată în frigider sau e ok si intr-un vas acoperită in bucutarie
hapleablog
ianuarie 26, 2020 @ 19:47
Se pastreaza in frigider pentru cateva zile.