Spune cheese… cake!Ca în poză.
Îti ajunge doar o doză
O felie, mai precis
Ca să te simți ca în vis.

INGREDIENTE pentru blat

250 gr biscuiti
200 gr de unt

INGREDIENTE pentru crema

200gr ciocolata alba
400 gr crema de branza
600 gr branza dulce
150 gr zahar pudra
150 ml smantana pt frisca
3 oua

INGREDIENTE pentru caramel

100 ml smantana pt frisca
6 linguri de zahar
100 gr unt

PLAN DE LUCRU cheesecake cu caramel

  1. Macinam biscuitii cu mixerul, topim untul.
  2. Turnam untul peste biscuiti si amestecamcheesecake cu caramel poza 3
  3. Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm).cheesecake cu caramel poza 4
    punem pe foc frisca lichida, o incalzim fara sa dea in fiert, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucaticheesecake cu caramel poza 5
  4. Lasam sa se dizolve ciocolata, amestecand.
  5. mixam branza dulce amestecata cu crema de branza si zaharul pudracheesecake cu caramel poza 6
  6. Adaugam cele 2 oua intregi pe rand, mixam , apoi adaugam treptat ciocolata topita si omogenizamcheesecake cu caramel poza 7
  7. Crema se intinde peste blatul de biscuiticheesecake cu caramel poza 8
  8. Apoi bagam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute la 180 grade, pana se rumeneste frumos.ATENTIE! Dupa cele 30 minute nu scoatem cheesecake-ul din cuptor, lasam sa se raceasca inauntru (pentru ca alftel se lasa si crapa).
  9. Pentru caramel, caramelizam zaharul apoi adaugam smantana lichida, mai lasam pe foc pana se dizolva complet zaharulcheesecake cu caramel poza 10
  10. Adaugam untul , amestecam pana se topeste complet si gata caramelul. Trebuie lasat la rece pana capata consistenta dorita, pentru a putea orna cheesecake cu caramel.
  11. Pofta bunacheesecake cu caramel poza 12 cheesecake cu caramel poza 13