Spune cheese… cake!Ca în poză.
Îti ajunge doar o doză
O felie, mai precis
Ca să te simți ca în vis.
INGREDIENTE pentru blat
250 gr biscuiti
200 gr de unt
INGREDIENTE pentru crema
200gr ciocolata alba
400 gr crema de branza
600 gr branza dulce
150 gr zahar pudra
150 ml smantana pt frisca
3 oua
INGREDIENTE pentru caramel
100 ml smantana pt frisca
6 linguri de zahar
100 gr unt
PLAN DE LUCRU cheesecake cu caramel
- Macinam biscuitii cu mixerul, topim untul.
- Turnam untul peste biscuiti si amestecam
- Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm).
punem pe foc frisca lichida, o incalzim fara sa dea in fiert, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati - Lasam sa se dizolve ciocolata, amestecand.
- mixam branza dulce amestecata cu crema de branza si zaharul pudra
- Adaugam cele 2 oua intregi pe rand, mixam , apoi adaugam treptat ciocolata topita si omogenizam
- Crema se intinde peste blatul de biscuiti
- Apoi bagam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute la 180 grade, pana se rumeneste frumos.ATENTIE! Dupa cele 30 minute nu scoatem cheesecake-ul din cuptor, lasam sa se raceasca inauntru (pentru ca alftel se lasa si crapa).
- Pentru caramel, caramelizam zaharul apoi adaugam smantana lichida, mai lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul
- Adaugam untul , amestecam pana se topeste complet si gata caramelul. Trebuie lasat la rece pana capata consistenta dorita, pentru a putea orna cheesecake cu caramel.
- Pofta buna