Știați că… fructele și legumele conservate pot avea mai multe beneficii nutriționale decât cele proaspete?

Acum, când înaintăm spre iarnă, ne-ar plăcea să „prindem” câteva raze de soare în borcane și să le păstrăm pentru zilele mohorâte sau pentru cele în care nici nu se face cinci după-amiaza, iar afară este întuneric.

Ei bine, nu este posibil să conservăm soarele, dar putem păstra roadele culese vara și toamna. Fructele și legumele reprezintă cea mai sănătoasă hrană. Este ideal să le mâncăm proaspete, dar iarna nu avem de unde. Ok, le găsim în magazine aduse din alte țări, dar calitatea lor este îndoielnică. Știm prea bine: roșiile au gust de castraveți.

Cel mai bine este să facem conserve din fiecare fruct și legumă „la vremea lor”. Potrivit specialiștilor, roșiile conservate – de exemplu – sunt mai potrivite consumului decât cele proaspete, deoarece procesul de conservare îmbunătățește conținutul de vitamina B, E și carotenoide.

Desigur, este foarte important să parcurgi corect acest proces de conservare, de la colectarea roadelor exact atunci când trebuie la prelucrarea lor și la depozitarea conservelor.

Dacă nu putem conserva singuri prospețimea din natură astfel încât să se păstreze conținutul nutritiv, avem posibilitatea să apelăm la profesioniști. Unul dintre producătorii români de conserve care ține cont de toate detaliile este AlexStar, o afacere de familie aflată la a doua generație, cu produsele distribuite în magazine din toată țara de mai bine de 20 de ani.

„Suntem parteneri cu producători agricoli din toată țara, cultivatori pricepuți, care se îngrijesc ca fructele și legumele pe care le cresc să ia tot ce e mai bun din sol, aer și lumină. Colectăm fructele și legumele la timpul potrivit. Le asigurăm prospețimea pe termen lung prin conservare”, este „secretul” cunoscut de mulți, dar pe care puțini îl pun în practică.
Pe site-ul producătorului se găsesc produse din tomate, murături, ciuperci la borcan, zacuscă, mâncare gătită la borcan, compot, gem, dulceață, ingrediente pentru mâncare, produse în cantități mari pentru nevoile bucătăriilor profesionale. Branduri: Călindar legumar, AlexaStar și Tomina.

„Apelați cu încredere la produsele conservate”, spun cei de la AlexStar. Subscriem. În rețetele pe care le preparăm, nu ne ferim să folosim fructe și legume din conserve atunci când nu găsim produse românești proaspete, iar mâncarea este la fel de savuroasă. Să avem o iarnă verde!


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.539 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020