CREVETI CU OREZ IN SOS CHINEZESC

Crevetii sunt la mare cautare , in diferite retete si combinatii.

Ce iti trebuie pentru 2 portii  (poza 1)
– 300 gr creveti (am folosit congelati si decorticati)
– 1 cana de orez (am folosit prefiert)
– zeama de la o lamaie
– 4-5 catei de usturoi
-sos chinezesc (sos picant cu soia, usturoi si ghimbir)
– sare, unt pt calit
-50 gr unt pentru orez

Plan de lucru:
– Intr-un wok topim untul, iar apoi apoi calim usturoiul pisat (poza 2).
– Adaugam crevetii (decongelati in prealabil) (poza 3). Lasam pe foc 5 minute, apoi adaugam zeama de la o lamaie si sosul chinezesc. Mai lasam 2-3 minute, apoi luam de pe foc.
– Intre timp fierbem orezul, iar cand acesta este aproape fiert, adaugam 50gr  unt si sare dupa gust. Il servim alaturi de creveti.
– Pofta buna! (poza 6 ).

Timp de preparare: 40 minute ( timp de fierbere orez 20-30 minute)
Pret: 7 lei/portie fara garnitura (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


4 Comments
fantezie in bucatarie

martie 26, 2012 @ 20:00

Reply

eu sunt fan fructe de mare si mancare chinezeasca!Nu am mancat demult asa ca iti fur virtual o portie!!

Dana

martie 26, 2012 @ 20:25

Reply

Mmm, arata foarte bine! N-am mai mancat creveti de ceva timp, cred ca voi face in curand 🙂

Simona

martie 27, 2012 @ 05:04

Reply

Ador crevetii si orezul!!! Imi place de mor ce-ai gatit tu aici!!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020