Popeye Marinarul sigur a știut
Ce bun este spanacul cu năut.
Și era de cinci ori mai forțos
Când îl fierbea în lapte de cocos.
INGREDIENTE
- 800 gr spanac congelat
- 400 gr naur (am folosit de la SunFood)
- 180 ml lapte de cocos
- o ceapa medie
- sare, piper
PLAN DE LUCRU spanac cu naut
- calim in ulei de masline ceapa tocata marunt
- adaugam spanacul congelat. Punem capacul si lasam pe flacara medie pana gheata se topeste total si spanacul incepe sa fiarba
- adaugam laptele de cocos si lasam sa fiarba pana scade (aproximativ 20 de minute)
- adaugam nautul scurs. Mai lasam spanac cu naut doua-trei minute pe foc iute amestecand energic
- pofta buna
Preparatele din frunze de spanac contribuie la profilaxia sau ameliorarea unor afecţiuni precum: hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, rahitismul, acneea, anemia.
De asemenea, spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare. I se atribuie spanacului şi rolul de activator al secreţiilor pancreatice şi, mai mult decât atât, de agent anticancerigen.
Studii recente arată că spanacul este recomandat gravidelor, contribuind la buna dezvoltare a fătului. Potrivit aceloraşi studii, spanacul contribuie la fortificarea vaselor de sânge, a inimii şi a ochilor.
coco
septembrie 9, 2015 @ 02:10
cred ca este o combinatie reusita! nu le-am incercat decat separat!