Fiecare bucățică e o binecuvântare
Prieteni, denumirea nu-i exagerare!
La Lisabona a fost Haplea să găsească
Această pâine cu adevărat Dumnezeiască.
INGREDIENTE
- 450 gr faina
- 2 oua
- 80 gr zahar
- 50 gr unt
- 125 ml lapte
- coaja de lamaie
- un praf de sare
- 20 gr drojdie proaspata
- 1 lingura de nuca de cocos
pentru uns deasupra
- 1 ou
- 100 de gr nuca de cocos
- o lingura de zahar
PLAN DE LUCRU pao de deus
- intai facem maiaua: dizolvam drojdia proaspata in 3 linguri de lapte caldut, plus o lingurita de zahar. Lasam 15 minute, pana cand isi sporeste considerabil volumul
- Intr-un bol, frecam untul cu zaharul pana cand se formeaza o pasta.
- adaugam ouale Cu ajutorul unui tel, omogenizam crema de unt, ouale, laptele ramas, coaja de lamaie si un praf de sare
- adaugam faina si maiaua Framantam bine pana obtinem un aluat
- Am lasat la dospit 4 ore.
- Am impartit aluatul in 6 mingiute egale si le-am asezat in tava de la cuptor acoperita cu foaie de copt. Le-am uns pe deasupra cu galbenus de ou
- Am acoperit cu un strat generos format dintr-un amestec de albus de ou, zahar si nuca de cocos
- Lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, pana se rumenesc frumos
- Savurati pao de deus!
Fiind înrudită cu bucătăria mediteraneană, gastronomia portugheză tradiţională este în mod notabil influenţată de marea varietate de condimente folosite la pregătirea specialităţilor tipice, un obicei care a devenit tradiţie încă din epoca colonială, când Prinţul Henry Navigatorul a ordonat navelor sale să aducă înapoi în ţară cât mai multe fructe şi legume exotice din Lumea Nouă. De fapt, dacă e să păstrăm în minte acest aspect, gastronomia portugheză este una dintre cele mai influente bucătării din Europa: foarte puţini ştiu că portughezii au fost cei care au adus şi au popularizat în Europa tomatele şi cartofii, şi chiar şi ceaiul, a scris lisbon-tourism.com.
TeoBucatar
iunie 8, 2015 @ 20:43
M-ai facut curioasa, o sa o incerc!
Gabriela
iunie 9, 2015 @ 19:56
Cred că sunt foarte aromate . Arată tare bine!
Troaca Corina
octombrie 29, 2015 @ 11:34
Arata delicious! o sa o incerc neaparat 🙂 !!