Printr-un geamlâc, la ‘Stanbul
Vezi gospodina cu bentiță
Cum taie carnea-n premabul
La o gustoasă tocăniță.
INGREDIENTE tocanita turceasca
- 500 de grame carne de oaie (berbecut sau miel)
- 2 ardei kapia
- 1 ardei iute
- 1 ceapa
- 4 rosii decojite
- piper, sare
PLAN DE LUCRU
- se taie carnea cubulete, se pune intr-o cratita de ceramica cu fund dubluAcoperim cu capacul si o lasam sa se inabuse in grasimea proprie timp de o ora, la foc mic.
- Luam capacul dam focul mai tare si lasam pana cand se evapora tot lichidul si carnea se rumeneste
Adaugam legumele tocate marunt Lasam pe foc pana scade (fara capac) aproximativ 20 minute, amestecand din cand in cand - am folosit cous-cous pe post de garnitura la tocanita turceasca.
- pofta buna!
- Bucătăria turcească este considerată a fi una dintre cele mai bune şi sănătoase, deoarece este influentata de mai multe culturi şi naţiuni. Pe lângă aceasta, mâncărurile specifice turceşti sunt foarte apreciate de gurmanzi, datorită gustului lor deosebit.
Pe langa saci kavurmi, cele mai apreciate preparate specifice acestei categorii sunt: baklava, patlican kebabi, mercimek koftesi, hunkar begendi, İçli Köfte, cacik, Kadayıf, Döner, Sarma, Çiğ Köfte, İskender Kebab, Hamsi Tava, Aslan Sütü, Mercimek Çorbası, Kaşarlı Pide, Lahmacun, Mantı, Adana Kebab, Künefe, Türk Kahvesi, Çay.
Andrada
octombrie 15, 2015 @ 21:58
Mda… și se bat turcii la gură… 😀
Mihaela
noiembrie 12, 2020 @ 21:25
Am gătit pentru prima oara aceasta tocana. E foarte delicioasa.
Mulțumesc pentru reteta.