PRAJITURA CU OREZ SI PORTOCALA

prajitura de orez cu portocale poza 11

Doi italieni cu bun gust,
De la TV Paprika,
Aveau poftă de-un desert
Şi-au făcut aşa ceva:

Ce iti trebuie (pozele 1 si 2):
– 1 litru lapte
– 250 gr orez
– 4 oua
– 150 gr zahar
– 2 pliculete zahar vanilat
– coaja de la o portocala
– coaja de la o lamaie
– 100 gr stafide

Plan de lucru:
– punem pe foc laptele impreuna zaharul, jumatate din coaja de portocala si coaja de lamaie.
– Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam orezul (poza 3) si lasam sa fiarba pana trage tot laptele (poza 4). Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.
– Lasam orezul sa se raceasca.
– separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare (poza 5).
– mixam galbenusurile si le amestecam cu orezul, stafidele si coaja de portocala (pozele 6 si 7).
– apoi incorporam usor si spuma de albus (poza 8).
– tapepam cu unt un vas termorezistent (30×25 cm), apoi adaugam amestecul de orez (poza 9).
– lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste pe deasupra (poza 10)
– pofta buna! (pozele 11 si 12)

Timp de preparare: 70 de minute (cu tot cu timpul cat sta la cuptor)
Pret: 16 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)


18 Comments
Buburuza Bubu

martie 29, 2013 @ 07:13

Reply

Ador orezul cu lapte deci, imi place tare prajitura ta 🙂

Alina Vicu

martie 29, 2013 @ 07:39

Reply

Cui nu-i place orezul cu lapte?! Prajiturica ta ma fascineaza.

O Craita in bucatarie

martie 29, 2013 @ 17:54

Reply

Arata foarte bine

Laura

martie 30, 2013 @ 12:42

Reply

Super ! Merita incercata, neaparat 🙂

Teobucatar

martie 30, 2013 @ 14:39

Reply

Nu am facut cu orez dar imi place grozav cum arata!

Any

martie 30, 2013 @ 18:05

Reply

Soacra-mea face asa ceva, insa frige compozitia. Imi place mult si varianta asta la cuptor.

Simona

martie 31, 2013 @ 18:36

Reply

N-am mancat niciodata… tare buna trebuie sa fie…

Daiana

martie 31, 2013 @ 22:35

Reply

Cred ca este la fix pentru muschetarii mei care sunt mari amatori a tot ceea ce inseamna orez, gris sau paste cu lapte, seara de seara , asa ca o testam cu siguranta, suna extrem de bine!
Cu drag, Daiana

Liana Toma

aprilie 1, 2013 @ 23:15

Reply

Sunt fan orez cu lapte, deci merge de minune sufleul asta aromat cu orez la orice ora 😉

Lia

aprilie 2, 2013 @ 06:21

Reply

O combinatie perfecta de texturi si arome . 🙂

disturbinglydelicious

aprilie 4, 2013 @ 07:43

Reply

Faina prajitura asta a ta. Imi place 🙂

CARMEN IORDACHE

iulie 15, 2013 @ 18:28

Reply

Minunat! Maine am s-o fac si eu. Merci de reteta!

hapleablog

iulie 16, 2013 @ 04:26

Reply

Multumim si noi. Sa ne anunti cum a iesit 🙂

coco

iunie 25, 2015 @ 17:17

Reply

super tare! un orez cu lapte..strasnic!!!

Annie

iunie 5, 2019 @ 15:42

Reply

Dar nu se pune bicarbonat? Ciudat .si cum iasa ??

hapleablog

ianuarie 26, 2020 @ 19:33

Reply

Nu se pune bicarbonat.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.572 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020