Doi italieni cu bun gust,
De la TV Paprika,
Aveau poftă de-un desert
Şi-au făcut aşa ceva:
Ce iti trebuie (pozele 1 si 2):
– 1 litru lapte
– 250 gr orez
– 4 oua
– 150 gr zahar
– 2 pliculete zahar vanilat
– coaja de la o portocala
– coaja de la o lamaie
– 100 gr stafide
Plan de lucru:
– punem pe foc laptele impreuna zaharul, jumatate din coaja de portocala si coaja de lamaie.
– Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam orezul (poza 3) si lasam sa fiarba pana trage tot laptele (poza 4). Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.
– Lasam orezul sa se raceasca.
– separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare (poza 5).
– mixam galbenusurile si le amestecam cu orezul, stafidele si coaja de portocala (pozele 6 si 7).
– apoi incorporam usor si spuma de albus (poza 8).
– tapepam cu unt un vas termorezistent (30×25 cm), apoi adaugam amestecul de orez (poza 9).
– lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste pe deasupra (poza 10)
– pofta buna! (pozele 11 si 12)
Timp de preparare: 70 de minute (cu tot cu timpul cat sta la cuptor)
Pret: 16 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Buburuza Bubu
martie 29, 2013 @ 07:13
Ador orezul cu lapte deci, imi place tare prajitura ta 🙂
Alina Vicu
martie 29, 2013 @ 07:39
Cui nu-i place orezul cu lapte?! Prajiturica ta ma fascineaza.
O Craita in bucatarie
martie 29, 2013 @ 17:54
Arata foarte bine
Laura
martie 30, 2013 @ 12:42
Super ! Merita incercata, neaparat 🙂
Teobucatar
martie 30, 2013 @ 14:39
Nu am facut cu orez dar imi place grozav cum arata!
Any
martie 30, 2013 @ 18:05
Soacra-mea face asa ceva, insa frige compozitia. Imi place mult si varianta asta la cuptor.
Simona
martie 31, 2013 @ 18:36
N-am mancat niciodata… tare buna trebuie sa fie…
Daiana
martie 31, 2013 @ 22:35
Cred ca este la fix pentru muschetarii mei care sunt mari amatori a tot ceea ce inseamna orez, gris sau paste cu lapte, seara de seara , asa ca o testam cu siguranta, suna extrem de bine!
Cu drag, Daiana
Liana Toma
aprilie 1, 2013 @ 23:15
Sunt fan orez cu lapte, deci merge de minune sufleul asta aromat cu orez la orice ora 😉
Lia
aprilie 2, 2013 @ 06:21
O combinatie perfecta de texturi si arome . 🙂
disturbinglydelicious
aprilie 4, 2013 @ 07:43
Faina prajitura asta a ta. Imi place 🙂
CARMEN IORDACHE
iulie 15, 2013 @ 18:28
Minunat! Maine am s-o fac si eu. Merci de reteta!
hapleablog
iulie 16, 2013 @ 04:26
Multumim si noi. Sa ne anunti cum a iesit 🙂
coco
iunie 25, 2015 @ 17:17
super tare! un orez cu lapte..strasnic!!!
Annie
iunie 5, 2019 @ 15:42
Dar nu se pune bicarbonat? Ciudat .si cum iasa ??
hapleablog
ianuarie 26, 2020 @ 19:33
Nu se pune bicarbonat.