Când văd poza-mi plouă-n gură
Nu m-aș sătura defel
Vreau tone de prăjitură
Cu nucă și caramel.
INGREDIENTE pentru blat
- 5 albusuri de ou
- 100 gr zahar
- 200 gr nuca macinata
- 4 linguri faina
- praf de copt
- 200 gr unt
- 5 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 200 gr nuca taiata marunt (nu macinata)
- 100 gr ciocolata amaruie
- 50 ml frisca lichida
- 50 gr unt
PLAN DE LUCRU
- Batem spuma albusurile cu un praf de sare, spre final adaugam zaharul si mixam
- Cu o spatula, incorporam faina amestecata cu praful de copt si alternam cu nuca macinata. Compozitia obtinuta o asezam pe o foaie de copt intr-o forma termorezistenta ( 35×25 cm)
- Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15- 20 minute. O lasam la racit.
- Pt prepararea cremei caramel: Mixam untul la temperatura camerei cu 50 gr zahar, apoi treptat adaugam galbenusurile si mixam pana cand obtinem o crema. Vezi aici toti pasii.
- Topim zaharul . Cand este dizolvat complet adaugam cate o lingura din amestecul de unt si incorporam usor . Daca este necesar, mai luam din cand in cand de pe foc.In final am obtinut crema
- Luam de pe foc si adaugam nucile
- Lasam crema la racit apoi o intindem uniform peste blatul de albusuri
- Pentru glazura, topim ingredientele pe bain-marie . Intindem glazura peste crema caramel.
- Prajitura se lasa la racit peste noapte. Savurati!
mihaela
februarie 19, 2014 @ 09:00
Ma servesc cu o bucatica! Imi place caramelul 🙂
coco
februarie 19, 2014 @ 09:49
mmm…cred ca eu sunt Haplea 🙂
TeoBucatar
februarie 19, 2014 @ 10:37
Preferata mea!
Alina Vicu
februarie 19, 2014 @ 14:43
Pfff! Ce nebunie delicioasa ai aici.
olivia
februarie 19, 2014 @ 16:09
Trebuie s-o-ncerc,pare delicioasa.
Adela Zilahi
februarie 19, 2014 @ 17:53
Una dintre preferate!! Super ti- a iesit!!
PTC-AUTO
februarie 21, 2014 @ 20:01
Am incercat reteta si este delicioasa prajitura! Iti multumesc!
Julie
februarie 23, 2014 @ 17:29
Prajitura este si mai buna cu un strat de ciocolata alba rasa intre blat si crema caramel
hapleablog
februarie 26, 2014 @ 20:21
Multumesc pt sfat! O seara minunata sa ai!
andreea
ianuarie 31, 2016 @ 19:51
Am incercat si eu prajitura. E delicioasa. Singura problema este la crema de caramel. A mea a iesit mai crem inchis. Aici o vad mai portocalie. Recunosc ca m am panicat putin cand am pus crema cu unt peste zaharul topit. Am avut impresia ca se transforma totul intr o ompleta :)) Un minut n am mai continuat dar daca am vazut ca se tine crema am pus toata compozitia peste zaharul topit. Si am terminat o.
hapleablog
februarie 2, 2016 @ 11:57
La aceasta crema caramel trebuie foarte mare atentie. Cand adaugi crema de unt peste caramel, trebuie omogenizat treptat si luat de pe foc daca este cazul pentru a nu se taia crema. Un pic de exercitiu si totul iese perfect. Succes!