PRAJITURA CU NUCA SI CARAMEL

Când văd poza-mi plouă-n gură
Nu m-aș sătura defel
Vreau tone de prăjitură
Cu nucă și caramel.

INGREDIENTE pentru blat

  • 5 albusuri de ou
  • 100 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • praf de copt

prajitura caramel cu nuca poza 1pentru crema

  • 200 gr unt
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 200 gr nuca taiata marunt (nu macinata)

prajitura caramel cu nuca poza 4pentru glazura

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt

PLAN DE LUCRU

  1. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, spre final adaugam zaharul si mixam prajitura caramel cu nuca poza 2
  2. Cu o spatula, incorporam faina amestecata cu praful de copt si alternam cu nuca macinata. Compozitia obtinuta o asezam pe o foaie de copt intr-o forma termorezistenta ( 35×25 cm)  prajitura caramel cu nuca poza 3
  3. Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15- 20 minute. O lasam la racit.
  4. Pt prepararea cremei caramel: Mixam untul la temperatura camerei cu 50 gr zahar, apoi treptat adaugam galbenusurile si mixam pana cand obtinem o crema. Vezi aici toti pasii.
  5. Topim zaharul . Cand este dizolvat complet adaugam cate o lingura din amestecul de unt si incorporam usor . Daca este necesar, mai luam din cand in cand de pe foc.In final am obtinut cremaprajitura caramel cu nuca poza 5
  6. Luam de pe foc si adaugam nucile prajitura caramel cu nuca poza 6
  7. Lasam crema la racit apoi o intindem uniform peste blatul de albusuri prajitura caramel cu nuca poza 7
  8. Pentru glazura, topim ingredientele pe bain-marie . Intindem glazura peste crema caramel.
  9. Prajitura se lasa la racit peste noapte. Savurati!prajitura caramel cu nuca poza 8

 


11 Comments
mihaela

februarie 19, 2014 @ 09:00

Reply

Ma servesc cu o bucatica! Imi place caramelul 🙂

coco

februarie 19, 2014 @ 09:49

Reply

mmm…cred ca eu sunt Haplea 🙂

TeoBucatar

februarie 19, 2014 @ 10:37

Reply

Preferata mea!

Alina Vicu

februarie 19, 2014 @ 14:43

Reply

Pfff! Ce nebunie delicioasa ai aici.

olivia

februarie 19, 2014 @ 16:09

Reply

Trebuie s-o-ncerc,pare delicioasa.

Adela Zilahi

februarie 19, 2014 @ 17:53

Reply

Una dintre preferate!! Super ti- a iesit!!

PTC-AUTO

februarie 21, 2014 @ 20:01

Reply

Am incercat reteta si este delicioasa prajitura! Iti multumesc!

Julie

februarie 23, 2014 @ 17:29

Reply

Prajitura este si mai buna cu un strat de ciocolata alba rasa intre blat si crema caramel

hapleablog

februarie 26, 2014 @ 20:21

Reply

Multumesc pt sfat! O seara minunata sa ai!

andreea

ianuarie 31, 2016 @ 19:51

Reply

Am incercat si eu prajitura. E delicioasa. Singura problema este la crema de caramel. A mea a iesit mai crem inchis. Aici o vad mai portocalie. Recunosc ca m am panicat putin cand am pus crema cu unt peste zaharul topit. Am avut impresia ca se transforma totul intr o ompleta :)) Un minut n am mai continuat dar daca am vazut ca se tine crema am pus toata compozitia peste zaharul topit. Si am terminat o.

hapleablog

februarie 2, 2016 @ 11:57

Reply

La aceasta crema caramel trebuie foarte mare atentie. Cand adaugi crema de unt peste caramel, trebuie omogenizat treptat si luat de pe foc daca este cazul pentru a nu se taia crema. Un pic de exercitiu si totul iese perfect. Succes!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020