TORT CU MERE INTREGI CARAMELIZATE

În drumul spre țări calde, un cocor
Mi-a aterizat lângă cuptor
Voia și el să guste – înțelegi? –
Niște tort din caramel și mere-ntregi.

INGREDIENTE tort cu mere intregi

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa rece
  • 1 pliculet praf de copt

tort cu mere intregi caramelizate poza 5

pentru umplutura

  • 10 mere medii
  • 7 linguri pentru caramelizat zaharul
  • 2 linguri de zahar brun
  • ½ lingurita praf de scortisoara
  • 6 linguri gem de capsuni

tort cu mere intregi caramelizate poza 1

pentru caramel

  • 100 ml smantana dulce pt frisca
  • 6 linguri de zahar
  • 100 gr unt

tort cu mere intregi caramelizate poza 13

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. caramelizam (nu trebuie sa se arda!)  cele 7 linguri de zahar direct in tava (diametru de 28 cm)  in care urmeaza sa coacem merele tort cu mere intregi caramelizate poza 2Intindem caramelul pe fundul si pe peretii vasului (La mine a fost mai complicat pentru ca tava a avut interiorul neaderent si caramelul nu s-a intins uniform). Se poate folosi o cratita cu diametrul mai mare.
  2. curatam merele si le scoatem cotorul, apoi le tavalim prin amestecul format din cele 2 linguri de zahar brun si scortisoara. Le asezam peste zaharul caramelizat tort cu mere intregi caramelizate poza 3Le umplem cu gem de capsuni tort cu mere intregi caramelizate poza 4apoi le lasam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 40 min.
  3. Intre timp preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si spre final adaugam si zaharul tort cu mere intregi caramelizate poza 6Adaugam pe rand cate un galbenus in spuma de albusuri si omogenizam cu o spatula de silicon tort cu mere intregi caramelizate poza 7Adaugam pe rand apa, uleiul, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt si omogenizam tot cu spatula tort cu mere intregi caramelizate poza 8 tort cu mere intregi caramelizate poza 9
  4. Scoatem merele din cuptor tort cu mere intregi caramelizate poza 10, le lasam sa se racoreasca cateva minute, apoi le acoperim cu aluat tort cu mere intregi caramelizate poza 11Bagam la cuptor la 180 grade pentru inca 30 minute (verificam cu testul scobitorii ). Scoatem tortul cu mere intregi cat inca este fierbinte si il intoarcem pe un platou, pentru a se desprinde usor tort cu mere intregi caramelizate poza 12Il lasam sa se raceasca.
  5. Preparam caramelul. Carmelizam zaharul, adaugam untul si omogenizam energic. tort cu mere intregi caramelizate poza 14Luam de pe foc si amestecam cu smantanatort cu mere intregi caramelizate poza 15Lasam sa se raceasca ca sa obtina consistenta dorita. Eu nu l-am lasat sa se intareasca prea tare, pentru a folosi acest caramel si pe post de glazura dar si pentru insiroparea blatului.tort cu mere intregi caramelizate poza 16
  6. pofta buna! tort cu mere intregi caramelizate poza 17

[/directions]


1 Comment
diamar bucatariagalbena

octombrie 25, 2015 @ 18:58

Reply

Inghit in sec.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020