PUI MEXICAN

mancare mexicana de pui 8

Pui mexican exact de la mama lui de-acasă, din România. Doar un sombrero îi mai lipsește.

Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
– un piept de pui
– 300 gr de porumb fiert
– 300 gr de fasole roșie
– un ardei gras roșu și unul galben
– 250 ml suc de roșii și 3 linguri bulion
– ciușcă
– sare, piper

Plan de lucru:
– tăiem puiul în bucăți mici, iar ardeiul gras în fâșii (poza 2)
– călim puiul în puțin ulei (poza 3). Când și-a schimbat culoarea, adăugăm ardeiul gras (poza 4). Condimentăm cu sare și piper. După 2-3 minute turnăm sucul de roșii, cât să acopere (poza 5). Lăsăm să fiarbă la foc mic aproximativ cinci minute, iar apoi adăugăm fasolea și porumbul, plus ciușca (pozele 6 și 7).
– mai lăsăm un sfert de oră, apoi punem și bulionul, iar după alte cinci minute luăm de pe foc.
– poftă bună! (poza 8 )

Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 6 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


12 Comments
Nadji

decembrie 6, 2010 @ 21:21

Reply

Une recette pleine de saveurs.
Ce poulet doit être délicieux.
Je note.
Bonne semaine et à bientôt.

pansy

decembrie 7, 2010 @ 11:02

Reply

vin io cu sombrero ! pastreaza o portie si pentru mine!

Vali

decembrie 7, 2010 @ 16:56

Reply

Sigur incerc reteta aceasta, gatesc des pui asa ca e binevenita si aceasta varianta.

hapleablog

decembrie 7, 2010 @ 20:54

Reply

Merci , Nadji.Pour toi, bonne semaine aussi.
Pansy, am pus la pastrat o portie.
Vali, chiar te rog sa incerci.Este delicioasa.

simona

decembrie 9, 2010 @ 09:35

Reply

si eu am sa incerc chiar azi :d

simona

decembrie 11, 2010 @ 15:47

Reply

combinatia cu porumb si fasole rosie ii da un gust aparte.super tare reteta ,felicitari…

hapleablog

decembrie 11, 2010 @ 21:08

Reply

Simona, trebuie sa recunosc ca aceasta mancare s-a terminat foarte repede. Astept opinii, dupa ce incerci reteta.

simona

decembrie 16, 2010 @ 08:34

Reply

Am facut reteta acum cateva zile cu ocazia unei zile speciale pt.mine,si vreau sa va zic ca niste invitati mi-au cerut reteta,si le-am recomandat,Blogul lui Haplea…doar ca au o problema unii dintre ei,ca nustiu limba romana,dar nici o problema le traduc eu retetele tale.sa traiesti sa ne mai inveselesti cu retetele tale delicioase.cu stima Simona si multe complimente din partea invitatiilor mei.

hapleablog

decembrie 16, 2010 @ 15:33

Reply

Multumesc, Simona. Esti foarte draguta. Cand ajungi prin Romania, esti invitata la masa 🙂 Sarbatori fericite!

simona

decembrie 16, 2010 @ 17:48

Reply

cu siguranta am sa vin cand o sa am concediu ,si iti multumesc din suflet pt invitatie,sarbatori fericite si tu alaturi de cei dragi.

Anna

septembrie 20, 2015 @ 15:29

Reply

Am incercat aceasta reteta. Este excelenta! Am lins farfuria,asa bunatate a iesit.Multumesc pt idee si am sa mai incerc retete de pe acest blog.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020