Se roagă oamenii pentru un trai prosper,
Să aibă numai clipe dulci în viața lor.
Un pont: clipele dulci nu cad numai din cer
Poți să le fabrici singur în cuptor.
INGREDIENTE pentru blat
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 20 ml apa
- 30 ml ulei
- 6 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 praf de copt
- 140 ml lapte
- 5 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 100 gr unt
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu apa, spre final adaugam zaharul
- Galbensurile frecate cu ulei , sunt adaugate peste amestecul de albusuri Omegenizam usor cu o spatula de silicon.
- Presaram treptat amestecul de faina, cacao si praful de copt, amestecam tot cu spatula.
- Turnam compozitia intr-un vas termorezistent (30×20 cm) uns cu unt.
- Coacem la cuptorul preincalzit 20-25 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii.
- Cand prajitura s-a racit, o taiem cubulete, iar apoi trecem fiecare bucata prin sosul de ciocolata
- Pentru sos, punem pe foc laptele, zaharul si cacaoa, lasam pe foc pana da in clocot, luam de pe foc adaugam untul. Omogenizam
- Fiecare bucata de prajitura va fi trecuta prin sosul cald .
- Savurati!
Simona
noiembrie 30, 2013 @ 19:49
Buna cred ca este insiropata asta.. Nu stiu de ce, dar negresa in varianta clasica nu-i chiar pe gustul meu..
mihaela
noiembrie 30, 2013 @ 20:00
imi place negresa in orice varianta!
Rocsy Ciobanu
noiembrie 30, 2013 @ 21:12
Delicioasa aceasta prajitura!
TeoBucatar
noiembrie 30, 2013 @ 22:28
Cand era mica fiica-mea voia sa se faca „poezista”:)
Cred ca tu te-ai facut deja…. Un poezist care face dulciuri:)
Liana Toma
noiembrie 30, 2013 @ 23:39
Mi se scurg ochii dupa negresa asta insiropata!! Buna rau! 😉
DiaMar bucataria galbena
decembrie 1, 2013 @ 11:47
Foarte siropoasa!!!!imi place
Gabriela
decembrie 1, 2013 @ 17:55
Buna insiropata asta! Mai e si neagra pe deasupra!
Valentina Mihaescu
decembrie 2, 2013 @ 22:14
Imi plac negresele in orice varianta . Asta siropoasa mi se pare apetisanta rau!
Maya
decembrie 9, 2013 @ 19:47
Ce bine arata asa însiropata!