PAPRICAS DE PUI

La o masă bună ca să fiu părtaș,
Va recomand sa preparați un papricaș.

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa tocata
  • 1 ardei gras rosu tocat
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite de boia dulce
  • sare, piper
  • 300 gr smantana grasa

papricas de pui poza 1

pentru galuste

  • 1 ou
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa
  • 3 linguri amidon
  • 1 praf de sare

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. calim ceapa cu un praf de sare papricas de pui poza 2adaugam ardeiul tocat papricas de pui poza 3Adaugam si carnea taiata cubulete si o lasam sa se rumeneasca, apoi condimentam cu boiapapricas de pui poza 4
  2. Adaugam apa (cat sa acopere carnea), sare, piper si foile de dafin papricas de pui poza 5Lasam sa fiarba la foc mic.
  3. Intre timp pregatim compozitia pentru galuste. Batem oul si adaugam sarea, apa si uleiul, apoi presaram treptat amidonul (faina) si amestecam cu ajutorul unui tel  papricas de pui poza 6Trebuie sa obtinem un aluat de compozitia unei smantani mai grase, care sa curga de pe lingura.
  4. Cand mancarea fierbe, adaugam din compoztia pt galuste cu ajutorul unei lingurite.papricas de pui poza 7
  5. Lasam pe foc pana cand sunt fierte galustele. papricas de pui poza 8Luam de pe foc, apoi adaugam smantana si asezonam cu patrunjelul tocat marunt.
  6. Pofta buna!papricas de pui poza 9

 


3 Comments
Rocsy Ciobanu

octombrie 29, 2014 @ 20:49

Reply

Ce apetisant…

Mary Udrea

octombrie 29, 2014 @ 21:40

Reply

Buna-i mancarica ta!

Didi

noiembrie 17, 2014 @ 07:44

Reply

de multa vreme am pe lista papricas si pt blog, am facut cu ardei copt de la Hadean, dar n-am fotografiat 🙂 buna ideea asta cu pui, bravo!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020