La o masă bună ca să fiu părtaș,
Va recomand sa preparați un papricaș.
INGREDIENTE
- 1 piept de pui dezosat
- 1 ceapa tocata
- 1 ardei gras rosu tocat
- 1 legatura patrunjel
- 2 foi de dafin
- 2 lingurite de boia dulce
- sare, piper
- 300 gr smantana grasa
pentru galuste
- 1 ou
- 1 lingura ulei
- 1 lingura apa
- 3 linguri amidon
- 1 praf de sare
PLAN DE LUCRU
- calim ceapa cu un praf de sare adaugam ardeiul tocat Adaugam si carnea taiata cubulete si o lasam sa se rumeneasca, apoi condimentam cu boia
- Adaugam apa (cat sa acopere carnea), sare, piper si foile de dafin Lasam sa fiarba la foc mic.
- Intre timp pregatim compozitia pentru galuste. Batem oul si adaugam sarea, apa si uleiul, apoi presaram treptat amidonul (faina) si amestecam cu ajutorul unui tel Trebuie sa obtinem un aluat de compozitia unei smantani mai grase, care sa curga de pe lingura.
- Cand mancarea fierbe, adaugam din compoztia pt galuste cu ajutorul unei lingurite.
- Lasam pe foc pana cand sunt fierte galustele. Luam de pe foc, apoi adaugam smantana si asezonam cu patrunjelul tocat marunt.
- Pofta buna!
Rocsy Ciobanu
octombrie 29, 2014 @ 20:49
Ce apetisant…
Mary Udrea
octombrie 29, 2014 @ 21:40
Buna-i mancarica ta!
Didi
noiembrie 17, 2014 @ 07:44
de multa vreme am pe lista papricas si pt blog, am facut cu ardei copt de la Hadean, dar n-am fotografiat 🙂 buna ideea asta cu pui, bravo!