TOCHITURĂ DOBROGEANĂ

poza6

De când nu aţi mai mâncat carne de porc? De la Crăciun? De ieri? Oricare ar fi răspunsul, este cazul să daţi cu subsemnatul la măcelăria de la parterul blocului, pentru că veţi prepara “tochitură dobrogeană”. Se face repede, este ieftină şi… e foarte gustoasă.

Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)

– pulpă de porc – 500 grame
– cârnaţi (ţărăneşti sau afumati) – 300 grame
– kaiser – 300 grame
– 4 ouă
– parmezan
– sos de tomate, chili, tarhon, oregano, sare, piper, usturoi etc
– mălai pentru mămăligă

Plan de lucru:
– se taie carnea de porc în bucăţi mici (poza 2) şi se pune pe foc, într-o tigaie cu puţin ulei
– după aproximativ 10 minute, în tigaie se adaugă usturoiul, cârnaţii şi kaiserul (poza 3)
– după alte 10 minute, se adaugă şi condimentele (poza 4), după gust, iar apoi sosul de tomate (poza 5). Între timp, se face mămăliga
– încă 5 minute şi totul este gata. Puneţi în farfurie tochitură şi mămăligă, adăugaţi un ou-ochi, iar pe deasupra presăraţi din abundenţă parmezan. (poza 6)

Timp de preparare: 30 minute
Preţ: 8 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


1 Comment
Olivia

noiembrie 30, 2013 @ 14:52

Reply

Abia astept sa treaca postul asta ca sa incerc reteta:) Nici nu mai stiu de cand nu am mai facut o tocanita cu mamaliga:)

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020