În cazul meu, când văd o astfel de ruladă,
Ploaia din gură se transformă în tornadă!
INGREDIENTE
- 4 oua
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri cacaco
- 1 plic praf de copt
pentru crema
- 180 gr ciocolata neagra (peste 55% cacao)
- 200 ml smantana pt frisca
pentru presarat deasupra
- 50 gr alune macinate
PLAN DE LUCRU
- Pregatim crema: Topim ciocolata pe bain-marie
cand aceasta este complet topita adaugam frisca lichida.
- Luam de pe foc si amestecam bine pana se incorporeaza complet
Lasam crema la frigider pentru cel putin 4 ore.
- Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri.
- Batem spuma albusurile cu un praf de sare si spre final adaugam zaharul
- Separat, in alt bol, mixam galbenusurile cu uleiul. Apoi le incorporam in albusuri cu o paleta de silicon
- Presaram faina amestecata cu praful de copt si cacao si omogenizam cu paleta.
- Compozitia obtinuta o asezam in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt
- Lasam la cuptorul incins pentru circa 15 minute la 170 grade
- Mixam crema racita pana cand aceasta isi dubleaza volumul
- macinam alunele
- Umplem rulada cu jumatate de crema , iar cu restul o imbracam. Presaram alunele macinate
- Pofta buna
olivia
decembrie 7, 2014 @ 11:35
Ne ploua cu siguranta in gura la o asemenea rulada.
hapleablog
decembrie 7, 2014 @ 11:36
Este foarte buna!!!
Rocsy Ciobanu
decembrie 10, 2014 @ 20:48
Ce imi place rulada asta!
web design
decembrie 30, 2014 @ 14:38
arata extraordinar presupun ca si gustul este la fel