VARZA A LA CLUJ (SARMALE IMPRASTIATE)

varza a la cluj 16

Un fel de mancare foarte interesant

Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
– o varză mica (in jur de un kilogram)
– 800 gr de carne tocata vita amestecata cu porc
– 200 gr de pulpa de porc afumata
– 50 gr de slaninuta afumata
– 2 rosii
– 2 cepe
– o cana de orez
– smantana, bulion
– sare, piper, peperoncino

Plan de lucru:
– punem varza la calit intr-o oala cu putin ulei timp de doua minute, iar apoi adaugam o cana de apa  (poza 2). Lasam sa fiarba. Cand varza este facuta adaugam doua linguri de bulion, sare, piper, peperoncino – dupa gust (pozele 3 si 4).
– separat, calim ceapa, iar apoi adaugam carnea tocata (poza 5). Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea, condimentam si adaugam pulpa de porc afumata si slaninuta taiate marunt (poza 6)
– intr-o oala mica, fierbem orezul si il scoatem intr-un bol (poza 7).
– ungem un vas de yenna cu ulei si asezam primul strat de varza, peste care intindem orezul (pozele 8 si 9) si carnea (poza 10). Acoperim cu al doilea strat de varza (poza 11)
– decoram cu rosiile taiate rondele subtiri, peste care intindem smantana (poza 12)
– bagam la cuptorul incins inca aproximativ 20 de minute (pozele 14 si 15)
– pofta buna! (poza 16)

Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 6 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


3 Comments
Zazuza

iunie 12, 2011 @ 12:22

Reply

nebunie! impachetate sau nu, imprastiate sau nu, sarmalele, sau oricum le-o zice, sunt o minune!

hapleablog

iunie 13, 2011 @ 09:00

Reply

Multumesc Zazuza.Gustoase garantat.

retete_ina

august 30, 2011 @ 05:39

Reply

o bunatate de reteta,bine detaliata

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020