PRAJITURA IMPERIAL

Un ospăţ împărătesc
Nu poate avea alt final
Mai delicios şi mai firesc
Decât prăjitura Imperial

INGREDIENTE pentru blat

  • 10 albusuri
  • 250 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 100 gr ciocolata (taiata bucatele)
  • 100 gr nuci (taiate marunt)
  • 100 gr rahat (tocat marunt)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare (pt batut albusurile)

prajitura imperial poza1pentru crema

  • 10 galbenusuri
  • 1 litru lapte
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri amidon
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt (la temperatura camerei)
  • coaja de la o portocala

prajitura imperial poza6prajitura imperial poza7pentru presarat deasupra

  • 100 gr ciocolata razuita

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. Pt blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam cu un praf de sare albusurile spuma,  apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat” prajitura imperial poza2
  2. adaugam faina treptat si amestecam cu o paleta de silicon. Adaugam si nuca, rahatul si ciocolata si omogenizam prajitura imperial poza3
  3. intindem compozitia alba intr-o tava (dimensiune 40×35 cm), tapetata cu hartie de coptprajitura imperial poza4
  4. bagam la cuptorul incins la 190 grade pentru apoximativ 20 de minute, pana se rumenesteprajitura imperial poza5Verificam cu scobitoarea daca este facut blatul.
  5. Pt crema: Amestecam cu telul galbenusurile impreuna cu zaharulprajitura imperial poza8
  6. Turnam 50 ml lapte si omogenizam prajitura imperial poza9
  7. Adaugam si faina cu amidonulprajitura imperial poza10amestecam cu telul (pt a nu se forma cocoloase), apoi turnam inca 50 ml lapte prajitura imperial poza11si omogenizam.
  8. Restul de lapte (900 ml lapte) il punem la fiert impreuna cu coaja de portocala prajitura imperial poza12Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul , tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca prajitura imperial poza13Lasam la racit.
  9. Mixam untul , apoi adaugam treptat din budinca si mixam pana obtinem crema finalaprajitura imperial poza14
  10. Adaugam crema peste blat prajitura imperial poza15apoi presaram ciocolata razuitaprajitura imperial poza16
  11. pofta buna! prajitura imperial poza17

 


18 Comments
Rocsy Ciobanu

noiembrie 9, 2013 @ 22:48

Reply

O prajitura cu adevarat delicioasa. Bravo!

Sidy

noiembrie 10, 2013 @ 07:40

Reply

Mamaaaaaaaaaaaaa ce bunatate ai facut aici !
Intr-adevar o prajitura Imperiala ! Salvat reteta….
Multumesc !

Didi

noiembrie 10, 2013 @ 12:27

Reply

Felicitari pentru tot continutul blogului. Nu intru pentru prima oara dar timpul preseaza si nu pot lasa comentarii atat cat as vrea.

*ELENA*

noiembrie 10, 2013 @ 15:56

Reply

Bună Victor!
Delicioasă…îmi plouă în gură de poftă!
O duminică frumoasă îți doresc!

pansy

noiembrie 11, 2013 @ 09:17

Reply

Curat imperiala e prajitura asta !

Maria

noiembrie 11, 2013 @ 15:03

Reply

o delicatesa intr-adevar imperiala 🙂

AdrianA

noiembrie 11, 2013 @ 23:03

Reply

Ce deliciu am descoperit aici!!!!!
Arată foarte bine şi gustul cred că-i este pe măsură.

Paula Gafitescu

noiembrie 12, 2013 @ 08:15

Reply

Ce bine arata! E eleganta si cred ca foarte gustoasa!

Aurica

decembrie 16, 2013 @ 16:59

Reply

chiar ca asa e, la cum arata sigur ti se topeste in gura si iti lasa o aroma delicioasa si imperiala, foarte reusita 😀

Mariana Robescu

aprilie 2, 2015 @ 15:21

Reply

O fac si eu, este minunata! Bravo!

hapleablog

aprilie 3, 2015 @ 22:26

Reply

Multumesc!

Diana

august 6, 2015 @ 17:13

Reply

Am facut azi aceasta prajitura, este cu adevarat deosebita!
Eu am pus si niste stafide pe langa nuca, ciocolata si rahat si am folosit mai putin zahar si la blat si la crema (250 gr la fiecare). Este minunata!
Multumesc pentru reteta, e deja la loc de cinste in caietul meu!

hapleablog

august 8, 2015 @ 17:36

Reply

Multumesc frumos pt aprecieri!

hapleablog

august 16, 2015 @ 17:21

Reply

Multumesc frumos!

Bianca

aprilie 22, 2016 @ 22:49

Reply

Arata super, vreau sa o fac si eu ,, dar imi este frica de crema pastelera , nu ? am mai facut crema la prajitura bDiafama dar nu prea mi-a esit ,,, acuma fac pas cu pas si cu rabdare ,,, mersi

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020