Un ospăţ împărătesc
Nu poate avea alt final
Mai delicios şi mai firesc
Decât prăjitura Imperial
INGREDIENTE pentru blat
- 10 albusuri
- 250 gr faina
- 300 gr zahar
- 100 gr ciocolata (taiata bucatele)
- 100 gr nuci (taiate marunt)
- 100 gr rahat (tocat marunt)
- 1 plic praf de copt
- 1 praf sare (pt batut albusurile)
- 10 galbenusuri
- 1 litru lapte
- 5 linguri faina
- 5 linguri amidon
- 300 gr zahar
- 200 gr unt (la temperatura camerei)
- coaja de la o portocala
- 100 gr ciocolata razuita
PLAN DE LUCRU
- Pt blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam cu un praf de sare albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat”
- adaugam faina treptat si amestecam cu o paleta de silicon. Adaugam si nuca, rahatul si ciocolata si omogenizam
- intindem compozitia alba intr-o tava (dimensiune 40×35 cm), tapetata cu hartie de copt
- bagam la cuptorul incins la 190 grade pentru apoximativ 20 de minute, pana se rumeneste
Verificam cu scobitoarea daca este facut blatul.
- Pt crema: Amestecam cu telul galbenusurile impreuna cu zaharul
- Turnam 50 ml lapte si omogenizam
- Adaugam si faina cu amidonul
amestecam cu telul (pt a nu se forma cocoloase), apoi turnam inca 50 ml lapte
si omogenizam.
- Restul de lapte (900 ml lapte) il punem la fiert impreuna cu coaja de portocala
Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul , tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca
Lasam la racit.
- Mixam untul , apoi adaugam treptat din budinca si mixam pana obtinem crema finala
- Adaugam crema peste blat
apoi presaram ciocolata razuita
- pofta buna!
Rocsy Ciobanu
noiembrie 9, 2013 @ 22:48
O prajitura cu adevarat delicioasa. Bravo!
Sidy
noiembrie 10, 2013 @ 07:40
Mamaaaaaaaaaaaaa ce bunatate ai facut aici !
Intr-adevar o prajitura Imperiala ! Salvat reteta….
Multumesc !
Didi
noiembrie 10, 2013 @ 12:27
Felicitari pentru tot continutul blogului. Nu intru pentru prima oara dar timpul preseaza si nu pot lasa comentarii atat cat as vrea.
*ELENA*
noiembrie 10, 2013 @ 15:56
Bună Victor!
Delicioasă…îmi plouă în gură de poftă!
O duminică frumoasă îți doresc!
pansy
noiembrie 11, 2013 @ 09:17
Curat imperiala e prajitura asta !
Maria
noiembrie 11, 2013 @ 15:03
o delicatesa intr-adevar imperiala 🙂
AdrianA
noiembrie 11, 2013 @ 23:03
Ce deliciu am descoperit aici!!!!!
Arată foarte bine şi gustul cred că-i este pe măsură.
Paula Gafitescu
noiembrie 12, 2013 @ 08:15
Ce bine arata! E eleganta si cred ca foarte gustoasa!
Aurica
decembrie 16, 2013 @ 16:59
chiar ca asa e, la cum arata sigur ti se topeste in gura si iti lasa o aroma delicioasa si imperiala, foarte reusita 😀
Mariana Robescu
aprilie 2, 2015 @ 15:21
O fac si eu, este minunata! Bravo!
hapleablog
aprilie 3, 2015 @ 22:26
Multumesc!
Diana
august 6, 2015 @ 17:13
Am facut azi aceasta prajitura, este cu adevarat deosebita!
Eu am pus si niste stafide pe langa nuca, ciocolata si rahat si am folosit mai putin zahar si la blat si la crema (250 gr la fiecare). Este minunata!
Multumesc pentru reteta, e deja la loc de cinste in caietul meu!
hapleablog
august 8, 2015 @ 17:36
Multumesc frumos pt aprecieri!
hapleablog
august 16, 2015 @ 17:21
Multumesc frumos!
Bianca
aprilie 22, 2016 @ 22:49
Arata super, vreau sa o fac si eu ,, dar imi este frica de crema pastelera , nu ? am mai facut crema la prajitura bDiafama dar nu prea mi-a esit ,,, acuma fac pas cu pas si cu rabdare ,,, mersi