Crema de branza… sună prea banal?
Încercați-o pe-asta – vreau ecouri –
Capere, castraveciori… răsfăț total
învelit în de zucchini moi rulouri.
INGREDIENTE
- 2 zucchini
- 250 gr crema de branza
- 250 gr branza de vaci
- 2 linguri capere
- 4 castraveciori murati
- 2 lingurite boia dulce
- Sare, piper
PLAN DE LUCRU crema de branza
- pregatim mai intai crema de branza. Totul va fi foarte simplu daca avem ingredientele transferate deja din ambalaje si borcane in boluri. Primul pas ar fi sa taiem caperele pe din doua (sau chiar in patru, daca sunt mari) si castraveciorii murati in cubulete.
- frecam cele doua tipuri de branza pana se omogenizeaza
- condimentam cu sare si piper, apoi adaugam caperele si castraveciorii. Amestecam bine
- adaugam boia. Amestecam bine. Lasam crema “sa se odihneasca” la frigider.
- luam apoi zucchini (se pot folosi si dovlecei). Ii spalam bine. Ii taiem longitudinal in felii subtiri. Nu e nevoie sa ii curatam de coaja. Ba dimpotriva. Rulourile arata mai bine cu acea fasie de un verde intens.
- punem feliile de zucchini pe gratarul incins. Lasam 2-3 minute pe fiecare parte, ca sa se inmoaie si sa prinda acele dungi minunate de grill.
- acum avem totul gata. Putem asambla aperitivul. Asezam 1-2 lingurite de crema de branza pe o felie de zucchini si rulam. Ca sa fim siguri ca rulourile nu se desfac, le putem patrunde cu o scobitoare. Pofta buna!
Aceasta reteta imbina utilul unui aperitiv executat rapid cu beneficiile aduse organismului de ingrediente. Crema de branza este foarte bogata in calciu. Caperele contin vitamina C, vitamina A, vitamina K, vitamina E, niacina (B3) şi riboflavina (B2), dar şi minerale: calciu, fier, cupru şi potasiu. Coaja de zucchini este o sursa buna de fibra dietara care ajuta la reducerea constipatiei si ofera protectie impotriva cancerului de colon. Gustos, sanatos, estetic.