Pentru Valentine’s, pură inspirație
Cel mai frumos cadou chiar tu-l poți prepara
Simt că e momentul să fac o declarație:
Iubesc cu pasiune ciocolata!
INGREDIENTE pentru crema
- 240 gr ciocolata (lapte+ extra cacao)
- 400 ml smanatana pt frisca
- 50 gr merisoare, stafide
pentru crusta de ciocolata
- 240 gr ciocolata (lapte+extra cacao)
PLAN DE LUCRU MASCOTA CU CREMA DE CIOCOLATA
- Topim la bain-marie ciocolata pentru crema, iar cand aceasta este topita complet
adaugam smantana pentru frisca
si omogenizam usor cu ajutorul unei spatule
Lasam la frigider pentru macar 2 ore. Va asiguram ca merita rabdarea. Sunteti in grafic sa realizati o prajitura cu care veti impresiona pe toata lumea.
- Intre timp topim ciocolata pe bain-marie pentru crusta
- Ungem cu ea, cu ajutorul unei pensule de silicon, formele de briose de silicon
Lasam la frigider pana se intareste ciocolata si o putem desprinde de pe forma de silicon
- Mixam crema racita pana cand aceasta isi dubleaza volumul apoi adaugam fructele confiate si amestecm cu o spatula.
Umplem formele de ciocolata cu aceasta crema - Acoperim cu ciocolata topita ca sa formam un exterior complet.
Lasam mascota cu crema de ciocolata la rece pana se intareste . Extra crema de ganache am servit-o in pahare mici. Aceasta din urma solutie este ideala pentru petreceri, dar si pentru a fi servita copiilor. Daca mai pui si o bomboana de ciocolata in varf, asa cum am procedat noi si cum puteti vedea in fotografia de mai jos, acest desert este si foarte … estetic.
- Ei, cum a iesit? V-ati fi gandit ca puteti sa faceti asa ceva cu mainile voastre? Si nici macar nu a fost atat de dificil. Mascota este prajitura noastra preferata. Cand o cumparam de la cofetarie ne gandeam ca trebuie sa fii mare maestru intr-ale deserturilor ca sa reusesti o asa `capodopera`. Pofta buna!
Simona
februarie 12, 2015 @ 09:25
Waw, ce surpriza! Era prajitura preferata de mine in copilarie.. De care am uitat cu desavarsire.. 🙂
Multumesc ptr reteta! Cu siguranta o voi face si eu!
hapleablog
februarie 22, 2015 @ 13:55
Da si mie imi place foarte mult mascaota, mai ales cea facuta in casa!
olivia
februarie 12, 2015 @ 16:22
Este intr-adevar un cadou sublim pentru sarbatoarea indragostitilor.Multumesc.
hapleablog
februarie 22, 2015 @ 13:52
Cu drag!
Gabriel
februarie 12, 2015 @ 22:37
Este într-adevăr o prăjitură pe care o recomand, mai ales cu ocazia zilei de 14 Februarie 😀
hapleablog
februarie 22, 2015 @ 13:52
Este buna oricand, parerea mea… 🙂
eater
februarie 13, 2015 @ 09:51
Chiar arata foarte bine si sigur este un cadou minunat!
hapleablog
februarie 22, 2015 @ 13:52
Da! Cu ciocolata nu dai gres niciodata!
maria udrea
februarie 22, 2015 @ 17:23
Nici aici nu a aparut comentariul meu 🙂
Tare mult imi plac mascotele, ti-au iesit perfecte!
simonacallas
februarie 27, 2015 @ 10:22
Frumoase si delicioase mascotele, felicitari!
Didi
martie 28, 2015 @ 05:08
esti genial! alaturi de savarina, era prajitura preferata in copilarie si ti-a iesit exact la fel. asta ma incanta! Musai o s-o fac si-o sa te anunt
dany
aprilie 5, 2015 @ 22:34
Ai facut niste mascote super! Felicitari! Esti genial!